Hakkab nukule järele jõudma! «Oppenheimeri» kassatulu ületas pool miljardit

Kultuuritoimetus
Copy
Cillian Murphy filmis «Oppenheimer»
Cillian Murphy filmis «Oppenheimer» Foto: Universal Pictures

Christopher Nolani «Oppenheimer» on ülemaailmselt ületanud 700 miljoni dollari piiri. Sellega jõudis «Oppenheimer» tulude arvestuses selle aasta neljandaks filmiks, vahendab Variety.

Viis nädalat pärast ilmumist on R-reitinguga ajalooline draama teeninud ülemaailmselt 718 miljonit dollarit: 285 miljonit dollarit Põhja-Ameerikas ja 437 miljonit dollarit rahvusvaheliselt.

Film on edestanud filme «Kiired ja vihased X» (704 miljonit dollarit) ja «Ämblikmees: üle kogu multiversumi» (686 miljonit dollarit). «Oppenheimerit» edastavad kassatulu järjestuses veel «The Super Mario Bros. Movie» (1,35 miljardit dollarit) ja Greta Gerwigi «Barbie» (1,279 miljardit dollarit) ja Marveli «Guardians Of The Galaxy Vol. 3» (845 miljonit dollarit).

Ühtlasi teeb see «Oppenheimerist» Nolani läbi aegade neljanda edukaima filmi, möödudes 2014. aasta filmist «Interstellar» (715 miljonit dollarit) ning jäädes maha filmidest «The Dark Knight» (1,006 miljardit dollarit), «The Dark Knight Rises» (1,08 miljardit dollarit) ja «Inception» (837 miljonit dollarit). Ühtlasi on «Oppenheimer» Nolani edukaim film välisturul. 

Nolan kohandas «Oppenheimeri» Pulitzeri auhinna võitnud raamatust «American Prometheus». Filmis kehastab Cillian Murphy füüsikut, kes juhtis aatomipommi väljatöötamise programmi teises maailmasõjas. Kõrvalosi kehastavad Robert Downey Jr., Matt Damon, Emily Blunt, Florence Pugh ja Alden Ehrenreich.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles