SALASÕNUM Kas libakuulutus ajalehes paljastas The Rolling Stonesi uue albumi?

Kultuuritoimetus
Copy
The Rolling Stones 2022. aastal Saksamaal
The Rolling Stones 2022. aastal Saksamaal Foto: INA FASSBENDER / AFP / Scanpix

The Rolling Stones paistab olevat reetnud oma uue albumi nime salakavala reklaamiga Hackney Gazette'i nimelises ajalehes. Ajalehte on pandud aknaremondiga tegeleva väljamõeldud firma kuulutus, milles on viited The Rolling Stonesi kuulsamatele lauludele. Bänd ei ole uue albumi tulekut ametlikult välja öelnud, kuid tähelepaneliku silmaga võib selle kuulutusest tuletada, vahendab BBC.

Hackney Gazette'i avaldatud kuulutuses lubatakse: «Meie sõbralik meeskond lubab teile rahuldust. Kui te tahate varju saada, siis me parandame teie purunenud aknad.» Sellega viidatakse The Rolling Stonesi lauludele «(I Can't Get No) Satisfaction», «Gimme Shelter» ning «Shattered Windows». Lisaks leiab kuulutusest miniatuurse The Rolling Stones'i logo (täpina i-tähe peal) ning aknaremonti pakkuva firma loodi 1962. aastal, kui kokku tuli ka maailmakuulus rokkbänd.

The Rolling Stones 2022. aastal Berliinis
The Rolling Stones 2022. aastal Berliinis Foto: REUTERS/Lisi Niesner

Usutakse, et uue albumi nimi ongi «Hackney Diamonds», mis on selle firma nimeks. Hackney Diamonds on kuulutuses kirjutatud sama fondiga, mida bänd kasutas oma 1978. aasta albumil «Some Girls». Reklaamist leiab ka telefoninumbri. Sellele helistades kõlab salvestatud sõnum, mis lubab aknaparandust ning avamist septembri alguses. Soovitatakse minna ka veebilehele, kus saab liituda meililistiga, mida juhib Stonesi plaadifirma Universal Music.

Ajalehe toimetaja Simon Murfitt ütles BBC-le, et ta sai sellest reklaamtrikist alles siis teada, kui leht oli juba ilmunud. «Tihti lehte kokku pannes kuulutusi isegi ei näe. Meie leheplaneerijas oleks see lihtsalt öelnud «Universal Music». Seega meil polnud aimugi, milline kuulutus välja näeb, enne kui see ilmus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles