Hollywood on seiskunud: aasta oodatuim ulmefilm lükkus edasi

Kultuuritoimetus
Copy
Filmis «Düün: teine osa» jätkub Paul Atreidese müütiline teekond kõrbeplaneedil Arrakis
Filmis «Düün: teine osa» jätkub Paul Atreidese müütiline teekond kõrbeplaneedil Arrakis Foto: Capital Pictures / Scanpix

Selle aasta oodatuim ulmefilm «Düün: teine osa», mis pidi kinodesse jõudma novembris, lükati stuudio Warner Bros. poolt edasi 2024. aasta kevadesse. Hollywoodi on seisatanud ekraaninäitlejate gildi (SAG) ning stsenaristide gildi (WGA) streigid.

Kartuses, et näitlejad võivad sel aastal keelduda pressile intervjuude andmisest, leiti Denis Villeneuve'i lavastatud ulmedraamale uus esilinastuskuupäev. Eesti kinodesse jõuab film 15. märtsil.

Edasi on lükkunud ka mitmed teised Hollywoodi filmid. Tingituna «Düüni» järje liikumisest märtsikuusse, saabub hiigelkoletiste madin «Godzilla x Kong: The New Empire» märtsikuu asemel hoopis kuu aega hiljem. Streikide pärast otsustas oma filme edasi lükata ka stuudio Sony, kelle toodetud koomiksifilm «Kraven the Hunter» ning uus «Tondipüüdjate» seiklus linastuvad 2024. aastal. Ka MGMi «Challengers», kus sarnaselt «Düünile» astub üles Zendaya, tõugati järgmisesse aastasse.

Ekraaninäitlejate gild (SAG), mille president on komöödiaseriaali «Nanny» täht Fran Drescher, alustas streiki ootuses, et voogedastusfirmad hakkaksid õiglasemalt jaotama tulusid ja pakkuma paremaid töötingimusi. Samuti nõuab organisatsioon kaitset tehisintellekti eest, sest levib kartus, et näitlejate asemel hakatakse tuginema tehisintellektile ning arvutiefektidega loodud nägudele ja häältele.

Filmis «Düün: teine osa» jätkub Paul Atreidese müütiline teekond, kui ta asub ühes Chani ja fremenitega ta perele hävingut toonud vandenõulastele kätte maksma. Paulil tuleb valida oma elu armastuse ja teadaoleva universumi saatuse vahel ning hoida ära kohutav tulevik, mida ainult tema ette näeb. Filmi lavastas Villeneuve ja Herberti romaanil põhineva stsenaariumi kirjutas ta kahasse Jon Spaihtsiga.

Tegu on Frank Herberti tunnustatud romaani «Düüni» järgmise peatükiga, kus mängib palju rahvusvaheliselt hinnatud näitlejaid. Warner Bros. Picturesi ja Legendary Picturesi film on kaua oodatud järg 2021. aasta kuue Oscariga pärjatud filmile «Düün».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles