Nädala plaat Uus Pia Fraus – õpilastest on saanud õppejõud

Copy
Pia Fraus pole bänd, mis sooviks hooneid põletada.
Pia Fraus pole bänd, mis sooviks hooneid põletada. Foto: Iris Kivisalu

Pia Frausi daamid laulavad värskel plaadil «Evening Colours»: «It’s dark on a Saturday night / I walk alone on the West Coast

Kõlab nagu Pia Fraus ikka. Või on miski teisiti? Võib-olla on: «But you /didn’t come again/like back then /when we were young.»

Pia Frausi koosseis oleks nagu muutunud ega ole ka: Kristel Eplik, Eve Komp, Kärt Ojavee, Rein Fuks, Reijo Tagapere, Joosep Volk. Võite elus olla neljas või viies suhtes, alati samade inimestega. Pia Fraus loodi 1998. aastal Kopli kunstikooli baasil. Ojavee ja endine liige Tõnis Kenkmaa on nüüd EKA õppejõud.

Kuidas teha kuulajale selgeks, et see plaat pole nagu teised plaadid? Fuksi jaoks on oluline veenda pigem ennast. Alati, kui ta alustab mõne plaadi salvestamist, on põhiline küsimus: mis teeks protsessi enda jaoks huvitavaks?

«French Exit» on üks esimesi plaadile kirjutatud lugusid. Fuks oli looga rahul, aga ei suutnud rahuldavaid sõnu kirjutada. Lõpuks saatis Volk mõned tekstid, millest üks hakkas tööle. See oli tohutu võit ja kergendus. Volgi tekste kasutas bänd ka Pia Frausi alguses ja «French Exit» oli tore taaskohtumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles