Kogo galerii esitleb kunstimessil viennacontemporary Laura Põllu uusi teoseid

Kultuuritoimetus
Copy
24.08.23, Tallinn Grupinäitus Voolida, hoida. Hoovused Eesti keraamikas ARS projektiruumis. Fotol Laura Põld. Foto Taavi Sepp, Postimees
24.08.23, Tallinn Grupinäitus Voolida, hoida. Hoovused Eesti keraamikas ARS projektiruumis. Fotol Laura Põld. Foto Taavi Sepp, Postimees Foto: Taavi Sepp/Postimees/Scanpix Baltics

Kogo galerii esitleb rahvusvahelise kaasaegse kunsti messi viennacontemporary kureeritud sektsioonis ZONE1 Eesti kunstniku Laura Põllu uut keraamikast ja bioplastist seinainstallatsiooni „Olemise viisid“. Mess toimub 7.–10. septembril 2023 Viinis Austrias. Kogo galerii väljapaneku kuraator on Šelda Puķīte.

Oma installatsioonis «Olemise viisid» osutab Laura Põld julgelt katsumustele, mis kimbutavad inimkonda seninägematute üleilmsete kriiside ajastul. Kunstniku kinematograafiline ja maakarva omailm koosneb futuristlikest, fantastilistest ja samas kummaliselt tuttavatest esemetest ja skulptuuridest – keraamikast ja maalilistest bioplastilehtedest. Põld keskendub oma kunstis inimeseülese hoole teemale, ta tegeleb nn nurjatute probleemidega, mis on nii keerukad, et sageli puudub neile lahendus. Lihtsate vastuste asemel on Põld loonud paiga, kus võimalike lahendusteede üle mõtiskleda.

viennacontemporary on Austria tunnustatuim rahvusvaheline kunstimess, sel aastal osaleb seal 61 galeriid 19 riigist. Uutele talentidele pühendatud kureeritud sektsioonis ZONE1 osalevad oma isikuväljapanekuga kümme kunstnikku, kes elavad, töötavad või on õppinud Austrias. Sel aastal kureerib näitust Francesca Gavin, kelle kuraatorikontseptsioon «Hall ala» («The Grey Area») keskendub nüansikäsitlusele ning kunstnikele, kes esindavad kaasaegses kunstis avaramaid arusaamu identiteedist, tähendusest ja esteetikast.

Mess toimub 7.–10. septembril 2023 Austrias Viinis Kursalon Wien’is (Johannesgasse 33). Mess on publikule avatud 8.–9. septembril kell 13–19, 10. septembril kell 13–18. Kogo galerii väljapanek asub kureeritud sektsioonis ZONE1.

Kogo galerii messil osalemist toetavad Eesti Kultuuriministeerium voorust «Eesti kultuur maailmas», Laura Põlliu teoste produktsiooni on toetanud Academy of Ceramics Gmunden residentuur, Gmundner Keramik ja Eesti Kunstiakadeemia keraamika osakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles