REPORTAAŽ Džäss, droonid ja tordid. Riia pidas maha säriseva sünnipäevamürgli

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Toomväljakul juhatas suur paraad sisse suure tordivõistluse. 
Toomväljakul juhatas suur paraad sisse suure tordivõistluse. Foto: Greta Sauter

Tallinlastel pole küll õigust suviti palavuse pärast nuriseda, sest 30-kraadiseks küdenud Riia mõjub vaat et Baltikumi džunglina, kus sain ühe päeva Tarzani kombel ringi joosta, nautida erinevaid bände ning kogeda riialaste kollektiivset joovastust.

Tänavu 19. augustiks sellesse sauna ronida tasus, sest 822-aastaseks saanud Riia linn võtab oma vananemist üha tõsisemalt ning eraldas suure eelarve droonide ja korvpalli ja popmuusikaga varustatud peoks, millega linnarahvas tänavatele tähistama meelitada.

Kas olete linna sünnipäevapeo pärast elevil, uurin ma Riiga jõudes kohe taksojuhi käest, kes mind reede õhtul lennujaamast vanalinnas asuva hotelli poole viib. «Mnjaa, ilm rikub kõik ära,» nuriseb taksojuht napisõnaliselt. Tõepoolest, Daugava jõge ületades näeb pimedas taevas sähvimas kummaliselt hääletut äikest, mis mõjub looduse eelmänguna samaks õhtuks plaanitud uhkele droonisõule Lucavsala pargi kohal. Riia vanalinna iidsed munakivitänavad on libemärjaks sadanud, andes märku, et nädalavahetusel võib vihmavarjuta raskeks minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles