Tähesõdadest Harry Potterini: endale Hollywoodis nime teinud mees suri kõigest 52-aastaselt

Kultuuritoimetus
Copy
Jamie Christopher suri vaid 52-aastasena.
Jamie Christopher suri vaid 52-aastasena. Foto: Courtesy Lucasfilm

Marveli koomiksiseikluste ja kogu «Harry Potteri» filmiseeria režissööri assistent Jamie Christopher suri teisipäeval 52-aastaselt Los Angeleses südameprobleemide tõttu, vahendab Variety.

Peaaegu kolmkümmend aastat kestnud karjääri jooksul tegi Christopher tihedalt koostööd režissööride James Gunni ja Rian Johnsoni ning Kevin Feige'iga Marveli stuudiost.

«Jamie oli hea sõber ja talle meeldis filme teha,» ütles oma avalduses Rian Johnson, kellega nad tegid koos filmid «Star Wars: Viimased jedid» ning «Nugade peal». Johnson lisas: «Ta armastas oma meeskonda, armastas oma tööd, selle protsessi ja selle ajalugu. See on tõesti üks suur ja korvamatu kaotus kõigile, kellel oli õnn temaga koos töötada.»

Christopher alustas karjääri 1992. aastal kolmanda režissööri assistendina David Fincheri filmi «Tulnukas 3» juures. 1997. aastal oli ta Luc Bessoni kultusklassikalise ulmefilmi «Viies element» režissööri assistent. Filmi peaosades mängisid Bruce Wilis, Gary Oldman ja Milla Jovovich. Kaks aastat hiljem sai temast filmi «Muumia» teine režissööri assistent.

Varsti pärast seda liitus ta Harry Potteri filmide tootmisega. Ta oli filmide teise üksuse esimene režissööri assistent ning alates filmist «Harry Potter ja segavereline prints» sai Christopherist režissööri esimene assistent.

Seejärel töötas ta selliste Marveli filmide nagu «Galaktika valvurid», «Tasujad: Ultroni ajastu», «Thor: Pimeduse maailm» ja «Must lesk» režissööri assistendina. Nüüd pidi ta alustama tööd filmi «Fantastiline nelik» loomisel.

Christopheri jäävad lisaks kolleegidele ja sõpradele leinama abikaasa ning neli last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles