ABBA täht muretseb oma hääle pärast: ma ei uskunud, et uue laulu salvestamine õnnestub

Kultuuritoimetus
Copy
Endine ABBA liige Agnetha Fältskog üllitas uue suvise soololaulu
Endine ABBA liige Agnetha Fältskog üllitas uue suvise soololaulu Foto: REUTERS/Henry Nicholls

Mesimagusast Rootsi popbändist ABBA tuntud Agnetha Fältskog avaldas esimest korda üle kümne aasta uut muusikat soololaulu näol, mis kannab nime «Where Do We Go from Here?». Laulja meelitas uuesti stuudiosse produtsent Jörgen Elofsson, kes produtseeris ka Fältskogi 2013. aasta albumi «A». Fältskog ise on uuest laulust hämmastunud, vahendab BBC.

«Elofsson mängis mulle ette demo, mis oli suurepärane,» ütles 73-aastane Rootsi täht. «Algselt laulis seda laulu üks teine tüdruk ja ma kostsin, et ma ei suuda seda vist samamoodi esitada. Aga ma siiski tegin seda ja mul õnnestus see üllatavalt hästi, ma arvan.»

Tegemist on suvise poplauluga, milles Agnetha leiab end suhtes tuttavlikult ristteelt ning küsib laulusõnades: «Mis siis, kui sina oleksid inimene, keda mäletan vana ja hallina elule tagasi vaadates?». Laulu esmaesitlus toimus neljapäeval Zoe Balli BBC Radio 2 hommikusaates ning tegemist on ainsa uhiuue lauluga Fältskogi plaanitud uuelt albumilt «A+».

Kui see uus laul välja arvata, koosneb album «A+» Fältskogi kümne aasta taguse plaadi «A» laulude raadiosõbralikest uusversioonidest. «Ma kuulsin enda vanu laule raadiost ning hakkasin mõtlema, mis juhtuks, kui teha neist remiksid ning albumist täielik uusversioon? Mitte seepärast, et originaalil oleks midagi viga, aga kümme aastat on möödas ja oli aeg mõtlema hakata, mida uut selle materjaliga teha saaks.»

Uhiuue laulu salvestamine oli Fältskogi jaoks aga närvesööv kogemus. Elofsson oli selle laulu kirjutanud noore Rootsi muusiku Kamilla Bayrakiga ning taipas, et Fältskog oleks ideaalne laulja seda esitama. «Võtsin julguse kokku, mängisin seda laulu Agnethale ja küsisin, kas tema ei tahaks seda salvestada. Ta oli üllatunud, kui tugeva lauluga tegemist on.»

Küll aga nõudis uue laulu salvestamine Fältskogilt kõrgete nootide tabamist, mis tegi 70ndates laulja murelikuks. «Ma olin pinges ja ärevil, sest vanemaks saades su hääl muutub,» tunnistas ABBA täht. «Mu hääl on natuke madalamaks läinud. Aga see on endiselt väljendusrikas ja mulle meeldib laule interpreteerida. Nii et ma otsustasin sellegi laulu salvestada ja mu meelest tuli see kenasti välja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles