ARVUSTUS NOËPi uskumatu kontserditriumf: ekstaatiline ja suurem kui elu (8)

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
NOËP staadionikontsert
NOËP staadionikontsert Foto: Eero Vabamägi

NOËPi staadionikontsert oli uskumatu, kui peaks 2. septembril A Le Coq Arenal toimunud kontserdi ühe sõnaga kokku võtma. See oli märksa suurem, märksa võimsam ja tohutult palju energilisem, kui oli põhjust ette kujutada, kirjutab Postimehe kultuuritoimetaja Tuuli Põhjakas.

1997. aastal, kui Leedu ansambel Foje oma viimase kontserdi andis, tegid leedukad mõnes mõttes ajalugu – polnud enne seda ja pole ka pärast seda ükski Leedu ansambel saavutanud sellist publikurekordit, nagu Foje tookord. Nende hüvastijätukontserti väisas Vilniuses kokku 60 000 inimest. Ei Elton John ega ka Imagine Dragons ei toonud niivõrd palju rahvast kokku.

Eestlastel on vähemalt midagi nüüd vastu panna kodumaiste artistide konkurentsis NOËPi staadionikontserdina, mis 2. septembril A Le Coq Arenal toimus ja oli oma produktsiooni poolest ehk isegi sada korda võimsam. Ja mõelge vaid sellele, et A Le Coq Arenal on juba ainuüksi istekohti 15 000 ringis, kontserdi jaoks loodud seisukohtadest rääkimata. NOËPi väisas kahtlemata metsik hulk Eesti rahvast!

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles