MUDANE PÕRGU Tuhanded inimesed on suurfestivalile paduvihma pärast lõksu jäänud

Kultuuritoimetus
Copy
Ootamatult saabunud paduvihm ja sellega kaasnenud paks muda on festivalilt lahkumise muutnud ülikeeruliseks
Ootamatult saabunud paduvihm ja sellega kaasnenud paks muda on festivalilt lahkumise muutnud ülikeeruliseks Foto: Trevor Hughes/USA TODAY NETWORK via REUTERS NO RESALES. NO ARCHIVES.

Tuhanded inimesed on tänavusele Burning Man festivalile lõksu jäänud, sest Nevada kõrbes toimuvat populaarset üritust tabas mõne päevaga mitme kuu jagu vihma. Saabunud vihmatorm muutis festivalikoha mudaseks põrguks, kus ringi liikuda on võimatu, rääkimata lahkumisest, vahendab CNN.

Osalejatel paluti varjuda ühes kohas Black Rocki kõrbes ning hoolikalt säästa toitu, vett ja kütust. Reedel alanud metsiku paduvihma tõttu pole festivalile enam võimalik ligi pääseda, samuti ei saa sealt lahkuda inimesed, kes olukorra halvenedes otsustasid täna lõppema pidanud festivalile jääda.

Pershingi maakonna politsei ülema Nathan Carmichaeli sõnul jäi laupäeval festivalile kinni veidi üle 70 000 inimese. Osal inimestel õnnestus jala lahkuda, kuid suurem osa festivalile saabunud matkaautodest on praegu kinni. Pühapäeva hommikul andsid festivali korraldajad teada, et autoga liikumine on keelatud ja teed jäävad veel suletuks, sest need on liiga märjad ja mudased ning oodata oli veel vihma. 

Vikerkaar tõi üleujutatud festivalile natuke rõõmu
Vikerkaar tõi üleujutatud festivalile natuke rõõmu Foto: Josh Lease / UGC / AFP

Mitmed festivalikülastajad jalutasid mitu miili läbi paksu muda, et jõuda peateedele. Paljud jäid aga laagriplatsile, lootuses, et ilm läheb paremaks. Festivalile esimest korda tulnud Hannah Burhorn ütles CNNile, et inimesed rassivad paljajalu läbi muda või on jalgade ümber sidunud kotid. «Jalgrattaga liikuda püüdnud inimesed jäid kinni, sest muda on nii sügav ja paks. See jääb saabaste külge ja tekitab tunde, nagu saabaste peal oleks saapad,» ütles Burhorn. Siiski ei ole festivali lörtsinud ilm piiranud külastajate loomingulisust, sest Burhorni sõnul luuakse kohapeal mudaskulptuure, et aega surnuks lüüa.

Tänavusest festivalist võtsid osa ka DJ Diplo ning koomik Chris Rock. Rock postitas Instagrami video paksust mudast ning Diplo postitas mitu videot, kus kinnitas, et üks fänn pakkus talle ja Rockile küüti, aidates neil kohalikku lennujaama jõuda. DJ sõnul pidid nad siiski mitu miili jalutama, enne kui nad auto peale korjati.

Ühtlasi oli tänavusel festivalil surmajuhtum, mis ürituse korraldajate sõnul ei olnud seotud ootamatu ilmaga. Reedel suri festivalil 40-aastane mees, keda päästjatel ei õnnestunud elustada. Tema surma kohta rohkem detaile ei antud. Pershingi maakonna politsei tegeleb surmajuhtumi uurimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles