KUULA Eesti Laulult tuntud duo üllatas ühise singliga

Kultuuritoimetus
Copy
Anett ja Fredi andsid tandemis välja singli «I Wanna Know About Love» 19. septembril ilmuvalt ühiselt albumilt «Read Between the Lines»
Anett ja Fredi andsid tandemis välja singli «I Wanna Know About Love» 19. septembril ilmuvalt ühiselt albumilt «Read Between the Lines» Foto: Mari Makarov

Täna ilmus Aneti ja Fredi singel «I Wanna Know About Love» artistide 19. septembril ilmuvalt ühiselt albumilt «Read Between the Lines». Koos uue singliga kuulutati välja ka albumi esitluskontserdid, mis toimuvad 27. oktoobril Tallinnas, Paavli kultuurivabrikus ja 28. oktoobril Tartus, Eesti Rahva Muuseumis.

Anett ja Fredi on avalikkusele tuntud duo Eesti Laulu konkursilt, pälvides publiku poolehoiu lugudega «Write About Me» ja «You Need To Move On». Ka täna ilmunud lugu sai tegelikult alguse juba 2020. aastal.

««I Wanna Know» on minu jaoks üks erilisemaid lugusid, mis ma olen kunagi kirjutanud. Kui ma 2020. aasta oktoobris alustatud demo millalgi 2022. aasta sügisel Anetile lasin, ning ta oli nõus selle minuga lõpuni kirjutama, ei suutnud ma oma õnne ära uskuda. Eraldi tahaksin tänada oma häid sõpru – Sander Mölderit imeilusate keelpillipartiide eest ja Jason Hunterit trompeti kaunistuste eest. Kõik selle looga seonduv on minu jaoks täpselt nii ilus, valus ja ajatu, et nüüd, pea aasta hiljem seda välja andes tunnen ma selle looga täpselt samasugust sidet nagu toona. Olen elevil, et saame kuulajatel lõpuks lasta samuti temaga omi kogemusi, ilu ja valu seostada,» rääkis Fredi.

«Fredi lasi mulle kevadel ühte demo – lugu, mis temal nii selgelt hinge peal oli ja mis nüüd tahes-tahtmata ka minul hinge peal on. See võttis põlvist nõrgaks, hingas ja puudutas esimesest sekundist,» kommenteeris Anett.

Anett on Eesti Muusikauhindadel mitmekordselt auhinnatud kaasaegse souli laulja-laulukirjutaja, kandes sel aastal eesti muusika ajaloos esimest korda välja antud aasta funk/soul/R&B artisti tiitlit. Aneti eelmisel aastal ilmunud albumi «Late to the Party» esitluskontsert Eesti Rahva Muuseumis anti välja müüdud saalile. Uue albumi esitlusega naaseb Anett koos Frediga Tartusse, samasse kontsertpaika.

Fredi ehk Frederik Küüts on hinnatud muusik, kitarrist ja produtsent. Ta on alternatiivpopi bändi Gram-Of-Fun liige ning töötanud lisaks Anetile mitmete artistidega, sh nublu ja NOËP. Bändiga Gram-Of-Fun pälvis Fredi selle aasta Eesti Muusikaauhindadel aasta ansambli ja aasta debüütalbumi tiitlid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles