VIDEO Protestijad üritasid takistada Woody Alleni filmi esilinastust Veneetsias

Kultuuritoimetus
Copy
Woody Allen koos abikaasa Soon-Yi Previniga
Woody Allen koos abikaasa Soon-Yi Previniga Foto: IMAGO/Italy Photo Press

Eile õhtul linastus Veneetsia filmifestivalil Woody Alleni uus prantsuskeelne draama «Coup de Chance», millele järgnes pikk seisev ovatsioon. Mitu minutit kestnud aplaus oleks jätkunud pikemaltki, kui Woody Allen poleks otsustanud saalist ruttu lahkuda. Ometi võis Woody Alleni silmis näha rõõmupisaraid, mida filmitegija asus salvrätiga ära pühkima. Enne seanssi ilmusid aga kohale ka häälekad protestijad, juhtimaks tähelepanu Woody Allenile osaks saanud süüdistustele. 

Enne filmi algust tervitasid Allenit aplausiga fännid, kes ühtlasi üritasid temast telefoniga videoid filmida. Punasel vaibal näidati Allenile poolehoidu, kuid veidi eemal möödus «Coup de Chance'i» linastust ootavatest inimestest ka seltskond protestijaid, kes jagasid laiali paberilehti, millega paluti festivalil mitte vägistajatele rambivalgust heita.

«Sellel aastal on otsustanud Veneetsia filmifestival anda ruumi Woody Allenile, Luc Bessonile ja Roman Polanskile – kolmele režissöörile, kes on naiste, sh alaealiste suhtes seksuaalselt vägivaldselt käitunud,» oli lehtedel kirjas.

Varietyle antud eksklusiivses intervjuus vihjas Allen, et tema viiekümnes film «Coup de Chance» võib ühtlasi jääda tema viimaseks, sest ta on väsinud oma filmidele rahastuse leidmisega kaasnevast vaevast. «Mul on filmide jaoks nii palju ideid, et mulle isegi meeldiks neid edasi teha, kui rahastuse leidmine oleks kerge. Aga ma enam ei tea, kas mul on jaksu kulutada meeletult palju aega, et filmide tegemiseks rahastust koguda,» ütles Allen. Kriitikud on põnevat «Coup de Chance'i» nimetanud Alleni parimaks filmiks üle pika aja, võrreldes seda suurepärase 2005. aasta «Matšpalliga».

Woody Allenit on süüdistatud oma lapsendatud tütre Dylan Farrow seksuaalses väärkohtlemises 1992. aastal. Dylan hakkas juhtunust rääkima 2013. aastal ning selle järel on Woody Allenile osaks saanud avalik hukkamõist üha võimendunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles