GALERII Pärdi päevad. Risto Joost pani kõlama Arvo Pärdi ja Tõnu Kõrvitsa muusikalise dialoogi

Postimees
Copy

Eelmisel laupäeval algasid Pärdi päevad, mis tipnevad 10. ja 11. septembril maestro Arvo Pärdi sünnipäevakontserdiga. Selle aasta kontsertide läbivaks teemaks on Pärdi looming dialoogis teiste heliloojatega: Pärt – Saint-Saëns, Pärt – Tormis, Pärt – Kõrvits, Pärt – Tüür, Pärt – Lang.

Eile õhtul said Tallinnas Jaani kirikus dirigent Risto Joosti kavas kokku Arvo Pärdi 2017. aastal loodud eestikeelne kooriteos «Ja ma kuulsin hääle…» ning Tõnu Kõrvitsa eelmisel aastal valminud oopus solistidele, koorile ja keelpilliorkestrile «Tiibade hääl», mille Risto Joost koos Eesti Filharmoonia Kammerkoori ja Tallinna Kammerorkestriga esiettekandele tõi. Tõnu Kõrvitsa sõnul on see laul lendamisest, unistustest, julgusest ja tingimusteta armastusest.

Täna jätkuvad Pärdi päevad Paides Pärdi ja Tormise muusikalise dialoogiga, homme-ülehomme saab Tallinnas ja Rakveres kuulata Pärdi ja Tüüri muusikat, reedel ja laupäeval astub Pärt Laulasmaal ja Tallinnas muusikalisse dialoogi David Langi vokalloominguga. Pärdi sünnipäeva ja tema uut albumit «Tractus» tähistavad kaks kontserti: pühapäeval Tartus ja esmaspäeval Tallinnas.    

Helilooja Arvo Pärt tähistab 11. septembril 88. sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles