Rokkiv miljonitehing: Freddie Mercury klaver müüdi rekordsumma eest

Kultuuritoimetus
Copy
Sugugi mitte tavaline klaver: Freddie Mercuryle kuulunud Yamaha tiibklaver oli kõige erilisem ese Mercury kollektsioonis, mis Sotheby'si oksjonitel maha müüakse
Sugugi mitte tavaline klaver: Freddie Mercuryle kuulunud Yamaha tiibklaver oli kõige erilisem ese Mercury kollektsioonis, mis Sotheby'si oksjonitel maha müüakse Foto: PA Wire/PA Images

Sotheby'si oksjonimaja läbi viidud kuuel oksjonil müüakse järjest Freddie Mercury isiklikku vara, mis pärast Mercury surma läksid laulja hea sõbra Mary Austini valdusesse. Kuna kõige hinnalisemaks esemeks oli Mercuryle kuulunud Yamaha tiibklaver, millel Mercury kirjutas «Bohemian Rhapsody» ja mitu teist Queeni hitti, osteti see instrument ka kopsaka rahasumma eest.

Freddie Mercury särav klaver müüdi 1,7 miljoni naela ehk peaaegu 2 miljoni euroga. Ehkki klaverile oodati mõnevõrra suuremat müügihinda, on see siiski kõige suurem summa, mille eest kunagi muusiku klaver on ära ostetud.

Teiseks eriliselt hinnaliseks esemeks oli hiti «Bohemian Rhapsody» käsitsi kirjutatud laulutekst, mis ulatub tervelt 15 lehekülje peale. See müüdi 1,38 miljoni naela ehk 1,6 miljoni euroga.

Käsitsi kirjutatud laulusõnad, mis väärt rohkem kui miljon eurot
Käsitsi kirjutatud laulusõnad, mis väärt rohkem kui miljon eurot Foto: SWNS / Scanpix

Kokku läheb oksjonitel müüki tervelt 1500 Mercuryle kuulunud asja, nende seas ka hõbedane mao kujuga käevõru «Bohemian Rhapsody» muusikavideost (müüdud 812 000 euroga) ning Elton Johnilt saadud Cartieri sõrmus (müüdud 318 000 euroga). 

Kui aprillis oksjon välja kuulutati, ütles nendest esemetest lahti öelda otsustanud Mary Austin BBC-le Mercury kohta: «See kollektsioon aitab sügavamalt mõista inimest ja meest, keda mina tundsin.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles