Tänavune Station Narva festival tõi kokku 4032 festivalikülastust

Kultuuritoimetus
Copy
Publik Station Narval Ivan Dorni kontserdil
Publik Station Narval Ivan Dorni kontserdil Foto: Anastassia Vokova

Eelmise nädala 7.–10. septembril Narvas kuuendat korda toimunud muusika- ja linnafestival Station Narva täitis Eesti idapoolseima linna muusika, kunsti, kogukondlike koosviibimiste ja eri valdkondi liitvate ettevõtmistega. Nelja päeva jooksul kogus festival 4032 külastust.

Festivali avas neljapäeval, 7. septembril Narva Raekojas arutelusarja BAZAR avalik vestlus Narva kultuurielu tulevikust. Luubi alla võeti nii linna kultuuriinstitutsioonid ja -haridus kui ka kultuuripealinnaks pürgimise väljavaated. Järgnes menukas avakontsert Narva kolledžis, kus esinesid lauljad Ott Lepland ja INGA koos Narva Linna Sümfooniaorkestri ja soul-funk bändiga.

Reedel, 8. septembril loomeinkubaatoris OBJEKT toimunud Station Narva ettevõtluspäeva keskne teema oli uued tehnoloogiad ja loometegevus õiglases üleminekus. Päeva avas tervitussõnadega kultuuriminister Heidy Purga, misjärel rääkis üks festivali esinejatest, Ukraina popstaar Ivan Dorn noorte toetamisest ja muusika maailmapäästvast jõust.

Tänavuse Station Narva muusikaprogramm leidis aset 8. ja 9. septembril Vaba Lava Narva etenduskunstide keskuses ja klubis Ro-Ro. Rahvusvahelise muusikaprogrammi 20 esineja seas olid nimekaimateks välisartistideks Briti plaadileibli Mo’ Wax ja rühmituse UNKLE asutaja James Lavelle, elektroonilise tantsumuusika grupp Acid Arab, Soome muusik Jimi Tenor ja Ukraina päritolu Ivan Dorn. Eesti artistidest olid kavas teiste seas YASMYN, Ajukaja ja Mart Avi, manna ning Ida-Viru taustaga IVI ja Analogue Quattro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles