LAEVAHUKU LUGU Telesarja Estonia katastroofist näidati Torontos. Millised on esmamuljed?

Kultuuritoimetus
Copy
Toronto filmifestivalil näidati seriaali «Estonia» avaosi.
Toronto filmifestivalil näidati seriaali «Estonia» avaosi. Foto: Sarjakaader

Esmaspäeval, 11. septembril nägi publik Toronto rahvusvahelisel filmifestivalil (TIFF) Soome, Rootsi, Eesti ja Belgia koostöös valminud seriaali «Estonia» avaosi. Peale maailmaesilinastust tänati seriaali tegijaid nii delikaatse teema käsitlemist sedavõrd väärikal moel.

Draamasari «Estonia» valiti Toronto rahvusvahelise filmifestivali (TIFF) «Primetime» programmi 150 telesarja seast üle maailma, millest festivalile pääses vaid üheksa. «Estonia» kõrget kvaliteeti kiitsid ka festivali korraldajad.

Soome, Rootsi, Eesti ja Belgia koostöös valminud 8-osaline draamaseriaal jutustab parvlaeva Estonia uppumisest ning sellele järgnenud Eesti, Soome ja Rootsi ühise uurimiskomisjoni tööst. Sarja üks Eesti-poolseid produtsente Elina Litvinova ütles, et linastuse järel tuli publik tegijaid kogetu eest kättpidi tänama. «Inimesed siin Torontos olid väga puudutatud ja imestasid, et nad polnud nii suurest katastroofist varem kuulnud. Kõik siinsed eestlased tulid muidugi kallistama. Tagasiside oli tõesti vapustav, meid tänati, kuivõrd peenetundeliselt seda lugu räägime.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles