Juurikas. Uuenev NASA silmitsi väljakutsetega

Uuno Prostamool
, CBS / FOX NEWS / ALO TV / NÕMME RAADIO
Copy
Uuenev NASA pöörab senisest tunduvalt rohkem tähelepanu sellele, et muuta NASA kaasaegseks ja vastutustundlikuks organisatsiooniks.
Uuenev NASA pöörab senisest tunduvalt rohkem tähelepanu sellele, et muuta NASA kaasaegseks ja vastutustundlikuks organisatsiooniks. Foto: NASA/AP/Scanpix

USA Riiklik Aeronautika- ja Kosmosevalitsus seisab tohutute väljakutsete lävel. President Joe Bideni poolt kevadel NASA teadusmissiooni uueks juhiks nimetatud doktor Nicky Fox peab lõpetama seisaku, mis võttis maad agentuuri juhtimises ja brändingus endise NASA peadirektori Bill Nelsoni ametiajal, kelle võimekus teravate probleemide lahendamisel jättis soovida. Paraku punnib seisak lõpetamisele otsustavalt vastu ning loobib uuendusliikumisele kaikaid kodaratesse.

Iseäranis tugevalt andis viimastel aastatel endast märku Ameerikat ohustav TikTok-probleem. Populaarses suhtluskeskkonnas ringles ebateaduslik videomaterial, mis kujutas presidenti koos lennukitrepiga. Lisaks mainitud videole ringleb TikTokis teisi vähemalt sama halbu videoid, mis ohustavad keskkonda ja planeet Maa jätkusuutlikkust. Sääraste videote eemaldamine TikTokist on 21. sajandi teaduse ees seisev tähtsaim missioon.

Teaduse väljakutsed

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles