Nobeliga pärjatud kirjaniku jazz-laulusõnad avaldatakse raamatuna

Kultuuritoimetus
Copy
Kazuo Ishiguro
Kazuo Ishiguro Foto: David Harrison

Nobeli-preemiaga pärjatud kirjaniku Kazuo Ishiguro jazz-laulusõnade kogu avaldatakse raamatuna. USA džässilaulja Stacey Kentile kirjutatud laulusõnad avaldatakse koos illustratsioonidega järgmise aasta märtsis, vahendab Guardian.

«Olen aastate jooksul loonud endale lugude kirjutaja maine, kuid ma alustasin laulusõnade autorina,» ütles Ishiguro, Bookeri ja Nobeli preemia võitnud kirjanik. Ishiguro on avaldanud kaheksa romaani, sealhulgas «Ära lase mul minna», «Päeva riismed» ning  «Klara ja päike».

Kogumik «The Summer We Crossed Europe in the Rain: Lyrics for Stacey Kent» sisaldab 16 lauluteksti ja Itaalia kunstniku Bianca Bagnarelli spetsiaalselt tellitud illustratsioonie, samuti Ishiguro sissejuhatust.

Kent ja Ishiguro kohtusid pärast seda, kui romaanikirjanik valis 2002. aastal tema BBC Radio 4 Desert Island Discs intervjuu osana välja ühe laulja pala «They Can't Take That Away from Me». Kent oli läbi lugenud kaks Ishiguro romaani ja oli «suur fänn», nii et ta kirjutas kirjanikule tänukirja. Paari kirjavahetus viis selleni, et Ishiguro kirjutas sõnad Kenti 2007. aasta Grammyle nomineeritud albumile «Breakfast on the Morning Tram».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles