NÄDALA FILOSOOF Leo Luks: minu jaoks on filosoofias kõige huvitavamad eklektikud

Alvar Loog
, toimetaja
Copy
Leo Luks on enda kureeritud ja kirjastatud «Vabamõtlejate» sarjas püüdnud avaldada eelkõige neid autoreid, kel ilmunud aastate jooksul perioodikas ja teaduskogumikes kriitiline mass põnevaid artikleid, ent kes pole ise tulnud selle peale, et hakata neid samade kaante vahele koondama.
Leo Luks on enda kureeritud ja kirjastatud «Vabamõtlejate» sarjas püüdnud avaldada eelkõige neid autoreid, kel ilmunud aastate jooksul perioodikas ja teaduskogumikes kriitiline mass põnevaid artikleid, ent kes pole ise tulnud selle peale, et hakata neid samade kaante vahele koondama. Foto: Merilin Luks

Leo Luks on mees, kes on kujunenud sel sajandil üheks peamiseks filosoofia eestkõnelejaks Eestis. Ta õpetab mitmes eesti koolis, kirjutab artikleid, koostab kogumikke, korraldab seminare ja filosoofiaolümpiaadi, suunab hariduspoliitikat ja õppemetoodikat ning annab oma kirjastuse alt välja «Vabamõtleja» raamatusarja.

Selle kõige kõrvalt on Luks veel kirjanik, kirjanduskriitik ning Eesti bridžikoondise kauaaegne liige. Ülikooliaastail oli ta eesti ajakirjanduse ajalukku pruuni ja kuldselt läikiva jälje jätnud ajalehe Sitatorn püsiautor, peatoimetaja ja väljaandja.

Olete koolis nüüdseks filosoofiat õpetanud juba üle kahe kümnendi?

Varsti hakkab juba 30 aastat täis tiksuma, sest läksin Tartu Herbert Masingu kooli filosoofiaõpetajaks 1997. aastal, olles ise samal ajal ülikooli kolmanda kursuse tudeng. Alates 2002. aastast õpetan ka maaülikoolis. Vahepeal olen paralleelselt filosoofiakursusi andnud kunstiakadeemias ja Tallinna Ülikoolis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles