Tony auhinnaga pärjatud näitleja suri 65-aastaselt

Kultuuritoimetus
Copy
Michael McGrath võitis Tony auhinna rolli eest Broadway etenduses «Nice Work if You Can Get It»
Michael McGrath võitis Tony auhinna rolli eest Broadway etenduses «Nice Work if You Can Get It» Foto: John Nacion/startraksphoto.com/Cover Images

14. septembril suri 65-aastaselt teatri- ja filminäitleja Michael McGrath, keda pärjati Tony auhinnaga rolli eest 2012. aasta muusikalis «Nice Work if You Can Get It». McGrath suri oma Bloomfieldis New Jerseys asuvas kodus, kuid tema järsu ja ootamatu surma täpset põhjust ei ole avalikustatud.

Massachusettsis sündinud McGrathi teadsid kõige paremini teatrisõbrad, kes nägid teda sageli Broadway etendustes, nende seas «Plaza Suite», «Tootsie», «Spamalot» ja «Nice Work if You Can Get It». Karjääri jooksul korjas ta mitmeid nominatsioone, kuni võitis ihaldatud Tony oma töö eest Broadway laval. Varasemalt sai ta Tony nominatsiooni Patsy rolli eest Monty Pythonil põhinevas etenduses «Spamalot».

McGrathi võis näha ka mitmetes filmides, sealhulgas «Changing Lanes» ja «The Interpreter». Häälnäitlejana osales ta animafilmides «The Secret of Kells» ja «Wolfwalkers».

Tema publitsist kirjeldas McGrathi kui «Red Soxi fanaatikut, viskiarmastajat, pühendunud abikaasat ja isa ning sõpra kõigile, kes temaga kohtusid.» McGrathist jäid maha tema abikaasa, näitleja Toni Di Buono, ja tütar Katie Claire McGrath, kes on samuti näitleja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles