KULTUURIS KUUM Piitsad ja pahandused: Rea Lest selgitab oma ärevat uut filmirolli

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Rea Lestal on põhjust naeratada, sest ta mängib peaosa 22. septembrist kinodes jooksvas uues Eesti filmis «Tume paradiis»
Rea Lestal on põhjust naeratada, sest ta mängib peaosa 22. septembrist kinodes jooksvas uues Eesti filmis «Tume paradiis» Foto: Erakogu

Postimehe kultuuritoimetuse taskuhäälingus «Kultuuris kuum» vestleb kultuuritoimetuse ajakirjanik Ralf Sauter näitleja Rea Lestaga, kes mängib peaosa uues provokatiivses Eesti draamafilmis «Tume paradiis».

Filmi peategelaseks on isa poolt ära hellitatud, kuid iseendaga pahuksis olev Karmen (Rea Lest), kelle senise elu turvavõrgustik laguneb ootamatult ning ta seisab silmitsi universumi tumeduse ja tühjusega. Ebamugavust lisavad vales suunas arenevad suhted poolvenna Viktoriga (Jörgen Liik), kelle tõekspidamised ja arusaamad suhetest lähedastega, on ootamatute sündmuste tõttu tema sisemaailma segi paisanud. 

Rea selgitab lähemalt, kuidas ta suhestus filmi peategelase Karmeniga, kes rasket kaotust peab väljuma oma turvalisest suhkrumullist ning alustama iseseisvat elu. Saates tuleb juttu ka sellest, kuidas oli töötada režissöör Triin Ruumetiga, mida väljendab Karmeni intensiivne suhe Juhan Ulfsaki tegelaskujuga, kuidas «Tumeda paradiisi» lugu võiks suhestuda tänapäeva noorte ja eestlastega, millised on üleüldse tänapäeva noorte ootused elule, ja kuidas erineb filmis mängimine teatrilaval olemisest. «Tume paradiis» jookseb kinodes 22. septembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles