Vaja on lisaseansse: vallatu Eesti animafilm linastus Helsingis täismajale!

Kultuuritoimetus
Copy
«Miisufy» režissöör ja kunstnik on illustraator ning animaator Liisi Grünberg
«Miisufy» režissöör ja kunstnik on illustraator ning animaator Liisi Grünberg Foto: Filmikaader

Sel nädalavahetusel jõudis Liisi Grünbergi debüütanimafilm «Miisufy» esmakordselt publiku ette Helsingi rahvusvahelisel filmifestivalil Love & Anarchy. «Miisufy» keskmes on Miisufy-nimelises äpis tegutsev digikass Miisu, kes alustab inimeste vastu mässu. 

«Mul on väga hea meel, et film, mis tegeleb digitaalse ja reaalse hägustuvate piiridega, linastus festivalil programmis «Do Androids Dream?». Kõik programmi valitud filmid puudutasid digitaalse eksistentsiga seotud teemasid, täiendades ja rikastades teineteist. Linastus läks täismajale ja osutus nii populaarseks, et sama linastus tuleb festivalil veel kord näitamisele,» kommenteeris filmi stsenarist ja produtsent Aurelia Aasa.

«Miisufy» režissöör ja kunstnik on illustraator ning animaator Liisi Grünberg, kes on animaatorina kaasa löönud mitmetel animafilmidel. Teiste seas on ta panustanud 5Miinuse «Kopterid» muusikavideo valmimisse. Grünbergi illustratsioonid on jõudnud nii Müürilehe kui maineka koomiksiväljande «Kuš» kaante vahele.

Filmitegijad Helsingis.
Filmitegijad Helsingis. Foto: Sander Joon

Liisi Grünbergi animafilmi «Miisufy» on enne valmimist esitletud nii maineka DOK Leipzigi lühifilmide pitching foorumil Short n’ Sweet kui Riia rahvusvahelise filmifestivali lühifilmide turul. Sel sügisel näeb filmi festivalidel nii Euroopas kui Ameerikas. Film jõuab ka Oscari-kvalifikatsiooniga festivalide võistlusprogrammidesse. Lisaks rahvusvahelisele publikule jõuab «Miisufy» selle aastanumbri sees ka Eesti publiku ette.

«Miisufy» režissöör ja kunstnik on Liisi Grünberg, produtsent ja stsenarist Aurelia Aasa («Sierra», 2022), animaatorid Hleb Kuftseryn ja Liisi Grünberg, helilooja Aigar Vals, helirežissöörid Martin Kikas ja Aigar Vals, häälenäitleja Maria Ehrenberg, lisataustade kunstnik Nina Ovsová, tootja AAA Creative.

Filmi arendust ja toomist on toetanud Eesti filmi instituut ja kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles