Suri erakordse vilistajana tuntud folklaulja

Kultuuritoimetus
Copy
Roger Whittaker 1971. aastal
Roger Whittaker 1971. aastal Foto: Markku Lepola / Wikimedia Commons

13. septembril suri 87-aastaselt hinnatud Briti folklaulja Roger Whittaker, kelle suurimad hitid on «Durham Town», «The Last Farewell», «New World in the Morning» ja tema 1982. aastal ilmunud versioon palast «Wind Beneath My Wings». Ta müüs üle maailma ligi 50 miljonit plaati.

Whittaker hakkas laule kirjutama ja laulma Walesi pärimusmuusika klubides, õppides samal ajal Bangori ülikoolis biokeemiat, zooloogiat ja merebioloogiat. Tema esimene suur läbimurre tuli 60ndatel siis, kui tal paluti osaleda Põhja-Iirimaal telesaates «Seda ja toda». Erakordselt osava vilistajana lõi ta suurepärase pala «Mexican Whistler», mis kolmes Euroopa riigis kuulatuimaks lauluks sai.

Kui ilmus tema laul «Durham Town», sai ta ka Suurbritannias esimese Top 20 hiti. Selle laulu ootamatu edu tabas Whittakeri üllatusena. Väidetavalt ütles Whittaker, et tal polnud sellesse laulu üldse usku ega promonudki seda eriti. Ta suundus hoopiski Soome, et seal televisioonis esineda ning Suurbritanniasse naastes avastas ta, et «Durham Town» on jõudnud sealsetesse edetabelitesse.

Whittaker läks 2012. aastal pensionile. Temast jäid maha abikaasa Natalie, kellega ta abiellus ligi 60 aastat tagasi, ja nende viis last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles