Villu Veski: heast muusikast enam ei piisa, publik nõuab midagi erilist

Tiina Kolk
, kultuuriajakirjanik
Copy
Legendaarne džässmuusik Villu Veski puhub saksofoni nii sirgeks kui vaja. Laval Etuk Ubong.
Legendaarne džässmuusik Villu Veski puhub saksofoni nii sirgeks kui vaja. Laval Etuk Ubong. Foto: Toomas Tuul

Tavapärane kontsert saalis on väga igapäevaseks muutunud ja näiteks Artiumissegi tulles inimesed eeldavad midagi enamat. Niisugusele järeldusele on jõudnud džässmuusik Villu Veski, kes korraldab nädalavahetusel üritusesarja Põhja- ja Baltimaade Jazz Meeting.

Sari saab alguse Viimsi Artiumis ja tipneb viimasel päeval elamusrännakuga Naissaarel. Seal saab näiteks kuulata Kristian Blaki kohalikust floorast ja faunast inspireeritud esinemist tuletornis. Hea muusika ja midagi erilist juurde.

Veski eesmärgiks oli mullu ellu kutsuda meie naaberriikide tippmuusikute osalusel iga-aastane muusikasündmus. «Sel festivalilaadsel üritusel, kus õhtuti toimuvad kontserdid, aga päeval leiavad aset mitmesugused ümarlauad, töötoad ja foorumid arutamaks, mida muusikavallas peaksime ette võtma, et meil läheks paremini. Kõigil on ju Covid-19-periood selja taga, mil lukustati kultuur täielikult,» mainib Villu Veski. Tema hinnangul on viimane päev, kui huvilised saavad avastada Naissaare põnevaid kohti kontsertide kaudu, üpris tavatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles