OHTLIK KUNST Installatsiooni uurima läinud poisiga juhtus raske õnnetus

Kultuuritoimetus
Copy
Ibrahim Mahama installatsioon, millest ühe osa moodustab 50ndatel valminud raudteelõik, on São Paulo biennaalil põhifookuses.
Ibrahim Mahama installatsioon, millest ühe osa moodustab 50ndatel valminud raudteelõik, on São Paulo biennaalil põhifookuses. Foto: Leonardo Ramos/Fotoarena via ZUMA Press/Scanpix

São Paulo biennaalil juhtus ootamatu õnnetus väikese järelevalveta jäänud poisiga, kes läks jalutama mööda kunstnik Ibrahim Mahama installatsiooni «Vaimude parlament» ning kukkus. Nüüd on sellel kõndimine külastajatele keelatud, vahendab ARTnews.

Mahama installatsioon on biennaalil põhifookuses. Üks selle silmapaistvamaid komponente on 50. aastatest pärit raudteelõik, mille kunstnik sai Ghana raudteefirmalt. Mahama omandas mitmeid esemeid Ghana infrastruktuurist, et muuta need skulptuurideks või harivateks ruumideks. Esimest korda näidati kogu installatsiooni Whitworthi galeriis Manchesteris 2019. aastal.

São Paulo biennaalil, kus julgustati inimesi Ghana ajalugu tutvustava installatsiooniga vabalt tutvuma, juhtus aga õnnetus, kui üks poiss selle raudteelõigu peal kõndis ning kukkus, murdes kahest kohast käe. Tema ema Ana Maria Fiorini, kes töötab São Paulos raamatutoimetajana, viibis lähedal, kuid ei näinud õnnetust pealt. Ta ütles töötajatele, et nad oleksid pidanud installatsiooni rohkem jälgima. «Mu lapsel vedas, et ta oma pead vastu rööpaid ära ei löönud,» ütles ta ajalehele Art Newspaper. «Üks hoopki oleks võinud olla surmav.»

Ligipääs raudteerööbastele on nüüd inimestele keelatud, et uusi õnnetusi vältida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles