USA indie-rokkarit tabas terviserike: ärkasin ja ei saanud enam kõndida

Kultuuritoimetus
Copy
Sufjan Stevens on saanud Oscari nominatsiooni filmile «Kutsu mind oma nimega» kirjutatud laulu eest
Sufjan Stevens on saanud Oscari nominatsiooni filmile «Kutsu mind oma nimega» kirjutatud laulu eest Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Ameerika folklaulja Sufjan Stevensit tabas ootamatult autoimmuunhaigus, millest muusik Instagrami tehtud postituse järgi nüüd taastub. Stevensil tabas Guillain-Barré sündroom, mis on tema kehale laastavalt mõjunud, vahendab The Guardian.

Stevens selgitas, et sümptomid tabasid teda eelmisel kuul. «Mu käed ja jalad olid tuimad ning surisesid. Mul polnud enam jõudu, ma ei tundnud oma keha, ma ei saanud liikuda,» kirjeldas laulja. Olles haiglas diagnoosi saanud, oli ta kaks nädalat voodis ning arstid pingutasid kogu väest, et teda elus hoida ja tema olukorda stabiliseerida. «Ma olen oma elu neile võlgu,» tunnustas Stevens teda aidanud arste.

Stevens lisas, et ta tegeleb nüüd intensiivse füüsilise teraapiaga ning jõutreeninguga, et tagasi vormi saada ja uuesti kõndima hakata. «See on aeglane protsess, aga mulle lubati, et ma taastun. See nõuab lihtsalt aega, kannatlikkust ja rasket tööd. Enamik Guillain-Barré sündroomiga inimesi õpib aasta jooksul uuesti kõndima, nii et mul on kõrged ootused. Pühendun sellele, et paraneda, mul on hea tuju ja mu ümber on suurepärane meeskond.»

Laulja lisas, et ta on väga elevil uue albumi «Javelin» ilmumise pärast 6. oktoobril. Kaks laulu on sellelt juba ilmunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles