Retropungist metalli äärmusteni: Tankisti plaadiesitlustuur jõuab Pärnusse

Kultuuritoimetus
Copy
Pärnu kontserdi plakat.
Pärnu kontserdi plakat. Foto: Fengarm

Eesti praegusaja thrash metal’i lipulaev Tankist naaseb laupäeval 23. septembril Pärnusse, et esitleda uut albumit «Forced Equal». Suvepealinnas viimati kuus aastat tagasi mänginud bänd on sel korral mestis Pärnu kohaliku metal-viisikuga Raev ja retropunkbändiga Koopaorav.

Tankisti juhtfiguur Kevin Marks meenutab, et Pärnu rahvas on raju: «Aastal 2017, meie seni ainsal ülesastumisel Pärnus mängisime täismajale, energia oli laes. Tankist ja meie kaasesinejad on parimas vormis, et toonane pidu kõige täiega üle trumbata!»

Raevu kitarrist Mihkel Šorin nendib, et Pärnus saab väga harva tõsist ekstreemmuusikat kogeda. «Seda enam on hea meel kodukandile niisugust elamust pakkuda ning koos Tankisti ja Koopaoravaga maha pidada üks võimas sõu,» täiendab ta.

Kohalike metal-festivalide läbiva nimena kanda kinnitanud Tankist on eelkõige tuntud metsiku lavaenergia ja žanripiire ähmastava muusika poolest. Tänavu ilmus ansambli teine kauamängiv «Forced Equal», mis ühendab idanaabri repressioonitemaatika ekstreemse metal’i kõikvõimalike tahkudega. Album on saanud hulga positiivset vastukaja ja leidnud muuhulgas kajastust Postimehe taskuhäälingus «Kultuuris kuum» ning Eesti Ekspressi nädala albumina.

23. septembril Pärnus Kultuuribaaris Garaaž tuuakse uus album peaaegu tervikuna elavale ettekandele, aga esitamata ei jää ka vanemad fännilemmikud. Leia ürituse kohta rohkem infot Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles