AASTA VEIDRAIM INTERVJUU Eesti imelikuima filmifestivali korraldaja: iga jüri võib sisse marssida

Kultuuritoimetus
Copy
Imelike Filmide Festival toob peagi uuesti Eestisse ühest maailma halvimast filmist «The Room» (2003) tuntud Greg Sestero,  kes on juba kaks korda siin käinud.
Imelike Filmide Festival toob peagi uuesti Eestisse ühest maailma halvimast filmist «The Room» (2003) tuntud Greg Sestero, kes on juba kaks korda siin käinud. Foto: Tairo Lutter

Kas olete juba kuulnud Imelike Filmide Festivalist? Tegemist on vabariigi vanima iseseisva filmifestivaliga, mille raames näidatakse võimalikult halbu ja veidraid friigifilme. Imelike Filmide Festival saab tänavu kümneaastaseks, mistõttu saab allpool lugeda muhedat intervjuud, kus kümneseks saanud festival intervjueerib ise festivali korraldajaid Harly Kirspuud ja Julius Kitse.

Miks ma olemas olen?

Kirspuu: Jumal küll, olen ma sellest vähe rääkinud? Aga hea küll, austusest sinu vastu räägin uuesti. Oled olemas, sest aastal 2013 oli iga suvaline jüri mingit filmifestivali tegemas, sageli kuskil suvalises kõrtsis. Reeglina näidati mingit tavalist filmi, mida kõik on sada korda näinud, näiteks «Viimset reliikviat». Ja küsiti selle eest piletiraha ka. 5 või 8 või 10 eurot – aasta oli 2013, selle eest veel sai midagi... Mul on seltsikaaslane nimega Lennart Lüsi, temaga tegime esimese sinusuguse. Ma väga ei tea, kui imelikke filme ta armastab, aga sealt tuli ajalugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles