Karmid, karvased mehed tulevad: Tallinnas esineb death metali suurkuju

Kultuuritoimetus
Copy
New Yorgist pärit Malevolent Creation alustas 1987. aastal
New Yorgist pärit Malevolent Creation alustas 1987. aastal Foto: S. Bollmann / Wikimedia Commons

29. septembril astub Tallinnas, klubis Tapper lavale legendi staatuses Malevolent Creation.

Aastal 1987 Buffalos New Yorgis alguse saanud Malevolent Creation tõmbas põrandaaluses skeenes oma karjääri käima, jagades oma esimest demo käest kätte. Soovides laiendada oma haaret, kolisid nad USA death metali hälli Floridasse, kus nad pressisid tuhat koopiat oma teisest demost, mis veelgi arendas nende mainet.

Morrisound stuudios Scott Burnsi valvsa pilgu all valmis nende kolmas demo, mis jõudis ka Roadrunner plaadifirmani. Nende kõigi omavahelisel koostööl lindistati 1991 debüütalbum nimega «The Ten Commandments», mida peetakse üheks märkimisväärsemaks debüütalbumiks žanri ajaloos.

Üks bändi tundemärke on veel kõrge kaadrivoolavus, kui tsiteerida asutajaliiget ja kitarrivirtuoosi Phil Fascianat: «If you're too slow, you've got to go». Aeglastele muusikutele bändis kohta ei leidu. See suhtumine on bändi loomingu hoidnud järjepidevalt kompromissitu ja brutaalsena. Albumid nagu Retribution ja Stillborn on bändi jäädvustanud death metali ajalukku.

Tuntud, kui death metali Mike Tyson, Malevolent Creation on alati hoidnud oma rada, isegi pidevate koosseisu muudatustega pole nad lasknud muusikale nõrkust sisse, vaid lisanud põnevaid nüansse, hoides oma staatust enda fännide ees.

Kohalikud soojendajad on Intrepid ja Sociasylum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles