Tallinnas tähistab 30. tegutsemisaastat techno-muusika legend

Kultuuritoimetus
Copy
UMEK
UMEK Foto: Jan Lorenz

Kõikidele tõsistele tantsumuusikasõpradele tähendusrikas nimi, läbi aegade kuumim Sloveenia ekspordiartikkel, DJ ja produtsent UMEK esineb 22. septembril klubis 9/11. Teda toetavad kohalikud kõrgema otsa technoentusiastid SIMO ja THIS.IS.MARGUS. Piletid on müügil Ticketeris.

«Klubi 9/11 jaoks on märgilise tähtsusega võõrustada erinevate markantsete auhindadega tituleeritud ja globaalsele techno-skeenele sügava jälje jätnud artisti,» kommenteerib klubi 9/11 manager Simo Protten.

«Best Techno Artist at the Beatport Music Awards», «Best Techno DJ at the EMPO Awards», «Best Techno Track at the International Dance Music Awards» ja «Best Techno/Tech House Artist of the year» auhinnad annavad selgelt aimu, millise kategooria artisti on Eestisse oodata. Ühtlasi on see tema esimene kord siinmail esineda.

Juba aastal 1993 aktiivset muusikukarjääri alustanud UMEK kogus kiiresti tuntust oma kodumaal Sloveenias korraldades põrandaaluseid pidusid, mis pälvisid tähelepanu ka rahvusvahelisel tasandil. Naelutades oma nime peaesineja staatusesse hämaratest Berliini klubidest kuni EDC Las Vegas'e -ja Tomorrowland'i pealavani, oli oma plaadifirma loomine loogiline jätk – sündis 1605, mille alt on oma lugusid välja andnud rohkem, kui 250 artisti!

Aastate vältel väldanud iganädalane UMEK'i raadiosaade «Behind The Iron Curtain» on läbi aegade üks populaarsemaid ja enimkuulatumaid techno podcaste. Tema lugu «Cryptic Speech» on kasutatud kõigi klaviatuurikauboide lemmikus võidusõidumängus «Need For Speed» ja Netflix'i telesarjas «Élite».

Õhtu peaartisti soojendab SIMO, kes lisaks klubi manageerimisele on tuntud oma nüansirikka miksimisstiili ja hoolikalt viimistletud selektiivsete võimete poolest. Õhtu lõpetab viimase paari aastaga meeletu tähelennu teinud artist THIS.IS.MARGUS, kelle muusikavaliku võib kokku võtta sõnadega - funky, groovy, deep ja raw.

Muuhulgas on ta välja andnud loo kuulsa Phobiq plaadifirma alt, millele on remixi kompileerinud sellised nimed nagu Mitch de Klein ja Kostas Maskalides.

25. tegutsemisaasta puhul korraldas UMEK suuremastaabilise peo Ljubljana's, mille puhul õnnitles teda isiklikult Carl Cox ja Sloveenia tolleaegne president. Nüüd on Eesti rahval võimalik teda isiklikult õnnitleda 30nda tegutsemisaasta puhul ja näidata oma kohalolekuga toetust ühe tõeliselt suursuguse artisti saabumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles