NÄDALA PERSOON Jüri Pihel: Kanal 2 mõistis, millised inimesed Eestis tegelikult elavad (2)

Betty Ester-Väljaots
Copy
«Võtame mõne tuntud näitleja,» räägib Jüri Pihel oma rollist Kanal 2 ja terve Duo Media juhina. «Kui tema töö näeb mõnes filmis halb välja, siis on see enamikul juhtudel režissööri praak.» Pihel ütleb, et eelistab kaadrist välja jääda mitte niivõrd argusest, vaid pigem julgusest – julgusest võtta vastutus ja mobiliseerida inimesed lahingusse selle või teise projektiga.
«Võtame mõne tuntud näitleja,» räägib Jüri Pihel oma rollist Kanal 2 ja terve Duo Media juhina. «Kui tema töö näeb mõnes filmis halb välja, siis on see enamikul juhtudel režissööri praak.» Pihel ütleb, et eelistab kaadrist välja jääda mitte niivõrd argusest, vaid pigem julgusest – julgusest võtta vastutus ja mobiliseerida inimesed lahingusse selle või teise projektiga. Foto: Mihkel Maripuu

Kui 1960.–1970. aastate Telepoiss oleks täiskasvanuks saanud, siis oleks ta väga Jüri Piheli moodi. Pihel oli veel noorukieas, kui televisioon ta alla neelas, ja sealtpeale on teda jagunud igasse kanalisse. Esimese hooga võiks lausa arvata, et ta on töötanud igas telejaamas mitu korda – üllatav, et peatselt 30. sünnipäeva tähistavas Kanal 2s on ta elus esimest korda.

Jüri Pihel on üks Duo Media (Postimehe grupi sõsarettevõte, mis koondab enda alla Kanal 2 ja ligi 20 telekanalit Baltimaades ja Lähis-Idas ning kümmekond Eesti raadiojaama) juhtfiguure ning pühendab suure osa oma energiast Kanal 2 ja Kuku raadio tegemistele. Kui teda meediamaja peal kohtad, võtab optimism ja rõõm, millega ta saadetest räägib, tummaks. Küünilisema hingelaadiga kolleeg ei pruugi mõista, kuidas ta suudab tohutu elevusega rääkida mõnest uuest saatest või saatejuhist nii, nagu oleks äsja kuldmuna leidnud.

Oleme juba ammu tuttavad, seega sina peal.

30 aastat on ühe eratelekanali jaoks pikk aeg. Kuidas on Kanal 2 Eesti telemaastikku selle aja jooksul mõjutanud?

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles