Oodatud õudussari äratab ellu Edgar Allan Poe kuulsad tegelased

Kultuuritoimetus
Copy
12. oktoobril Netflixi ilmuv «Usheri maja hukk» põhineb Edgar Allan Poe loomingul
12. oktoobril Netflixi ilmuv «Usheri maja hukk» põhineb Edgar Allan Poe loomingul Foto: Netflix

12. oktoobril jõuab voogedastusplatvormile Netflix õuduslavastaja Mike Flanagani tehtud minisari «Usheri maja hukk». Selle nimi pärineb küll ühest tuntud Edgar Allan Poe novellist, kuid kaheksast osast koosnev minisari ammutab inspiratsiooni teistestki Poe juttudest.

Sarja looja Mike Flanagan on varasemalt ekraniseerinud õudusmeistri Stephen Kingi loomingut filmidega «Geraldi mäng» ja «Doktor uni», samuti on ta Netflixile teinud Shirley Jacksoni romaanil «Hill House'i kummitus» põhineva miniseriaali, millest kujunes voogedastusteenuse jaoks tõeline õudushitt. Flanagani esimene täispikk õudusfilm oli 2011. aasta «Absentia».

Gootiliku sarjaga «Usheri maja hukuga» töötleb Flanagan Edgar Allan Poe loomingust tuttavad tegelaskujud üheks terviklikuks looks, mille keskmes on jõukuses kümblev Roderick Usher ja tema perekond, kelle kuritöid tahab Usher üles tunnistada prokurör C. Auguste Dupinile. Detektiiv Dupini tegelaskuju on Poe lugejatele mõistagi tuttav hoopiski jutust «Mõrvad Rue Morgue'il». Edgar Allan Poe luuletustele ja novellidele vihjavad ka seriaali episoodide nimed, nende seas «Must kass» ning «Kaev ja pendel».

Sarjas löövad kaasa tuntud näitlejad, kes on varemgi Flanagani sarjades või filmides osalenud, sh Carla Gugino, Henry Thomas ja Bruce Greenwood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles