Andrus Kivirähki lastelood linastuvad Varssavi filmifestivalil

Kultuuritoimetus
Copy
Andrus Kivirähk animafilmis «Kaka, kevad ja teised».
Andrus Kivirähk animafilmis «Kaka, kevad ja teised». Foto: Filmikaader

Animafilmide kogumik «Kaka, kevad ja teised» linastub Varssavi rahvusvahelisel filmifestivalil. 6.-15. oktoobrini toimuval Varssavi filmifestivalil toimub «Kaka, kevad ja teised» lühifilmide kogumiku linastus kogupereprogrammis Family Cinema Weekend.

Varssavi rahvusvaheline filmifestival alustas 1985. aastal ja on üks maailma viieteistkümnest A-kategooria filmifestivalist, mida on tunnustanud mainekas Rahvusvaheline Filmiprodutsentide Liitude Föderatsioon (FIAPF).

Andrus Kivirähki raamatute «Kaka ja kevad», «Karneval ja kartulisalat» ja «Tont ja Facebook» ainetel valminud lühifilmide kogumik räägib igatsusest, sõprusest, armastusest, perekonnast ja hirmudest, millel on sageli suured silmad. Kummaliste tegelaste seiklused on vürtsitatud Kivirähkile iseloomuliku sooja ja julge huumoriga, kududes vaimukalt kokku lastele omase piiritu fantaasia ja moodsa maailma eluolu. Film pakub emotsioone, põnevust ja tibake ka närvikõdi nii väikestele kui suurtele vaatajatele.

Kogumik liidab endas viis eriilmelist animafilmi, «Kadunud sokid» (režissöör Oskar Lehemaa), «Pilt, mis öösel liigutas» (režissöör Mikk Mägi), «Frikadellid ja pelmeenid» (režissöör Heiki Ernits), «Sitikas Peeter» (režissöör Meelis Arulepp) ja «Kaka ja kevad» (režissöör René Vilbre). Tootjafirma on A Film Estonia, filmi peaprodutsent on Kristel Tõldsepp.

Lisaks kogumikule rändavad filmid festivalidel ka eraldiseisvate lühianimatsioonidena. Populaarsed festivalimenukid on Oskar Lehemaa «Kadunud sokid» ja Mikk Mäe «Pilt, mis öösel liigutas». Filmid linastuvad sel nädalavahetusel alanud SCHLINGELI laste- ja noortefilmide festivalil Saksamaal, lisaks on filmid olnud juba ka Seouli lastefilmide festivalil Lõuna-Koreas.

Sügisel rändavad filmid veel ka Fredrikstadi ja Manchesteri animatsioonifestivalidel. «Kadunud sokid» on valitud ka Filem’On’i ja Chicago lastefestivalidele, lühifilmide festivalide Uppsala, Sapporo ja PÖFF Shorts programmidesse. Film linastub ka Araabia Emiraatides toimuval Sharjah rahvusvahelisel laste- ja noortefilmide festivalil.

«Kaka, kevad ja teised» on kogumikuna valitud ka Oulu rahvusvahelise lastefilmide festivali võistlusprogrammi, kus ta kandideerib Euroopa Lastefilmide Assotsiatsiooni (ECFA) poolt välja antavale auhinnale. Film on vaadatav Elisa ja Telia voogedastusplatvormidel ning saadaval DVDna Apollo ning Rahva Raamatu kauplustes üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles