Uue plaadi välja andnud A-Rühm: «Me elame praegu nii heal ajal»

Janar Ala
, toimetaja
Copy
A-Rühm 25 – tänases päevas ja eneseiroonilised, mäletavad minevikku, aga ei upu halvavasse nostalgiasohu: pildil ees Cool D, vasakul Kozy, paremal Genka ja taga DJ Critikal. 
A-Rühm 25 – tänases päevas ja eneseiroonilised, mäletavad minevikku, aga ei upu halvavasse nostalgiasohu: pildil ees Cool D, vasakul Kozy, paremal Genka ja taga DJ Critikal. Foto: Taaniel Malleus

Mingis mõttes võib öelda, et A-Rühma plaat «Laulmata jäänud laulud» lõpetas Eestis 90ndad. Nad ajasid sellest eksortsistidena deemonid välja. Kas need päris ära kadusid, on muidugi iseküsimus.

Enne neid oli räpp Eestis underground, pärast enam mitte. Eestikeelsetki räppi oli tehtud teadaolevalt ainult Tartus. Eelmisel reedel ilmus 17-aastase vaheaja järel nende kolmas plaat «Reede». Hiphop sai tänavu 50, A-Rühm 25. Mõlemad faktid kajastuvad ka plaadil.

Kohtume A-Rühma liikmete Henry Kõrvitsa (Genka), Kaarel Kose (Kozy) ja Bert Prikenfeldiga (DJ Critikal) Sony Musicu kontoris Telliskivis Kalamajas. Sony nende plaadi ka välja andis. Neljas liige Priit Kolsar (Cool D) ei saanud tulla.

Päris comeback’iks vist ei saa «Reedet» nimetada.

Kozy: Ei saa jah, me pole kunagi ära lõpetanud seda tegevust, oleme kogu aeg tiksunud. Kui nüüd võtta selle järgi, et täispikka plaati pole me väga pikka aega välja andnud, siis selles mõttes jälle justkui on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles