Kas Alla Pugatšova tuleb kohale? Eestlane teeb vastuolulise kummarduse Venemaa tähtedele (6)

Kultuuritoimetus
Copy
Vladimir Putin ja Alla Pugatšova poseerimas koos 2014. aastal
Vladimir Putin ja Alla Pugatšova poseerimas koos 2014. aastal Foto: Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Prantsusmaal elav Rene Kirspuu korraldab Côte d'Azuris, kus ühtlasi toimub maikuus Cannes'i filmifestival, kultuurset festivali nimega «Kured lendavad», mis sai oma nime Mihhail Kalatozovi 1957. aasta filmi järgi. Kui 1958. aastal pärjati seda filmi Kuldse Palmioksaga, siis praegu on Cannes'i filmifestival üksikute eranditega peatanud Venemaa filmide näitamise, küll aga osaleb paar Venemaa tähte Kirspuu vastuolulisel festivalil. Sellest sündmusest on uudiseid teinud ka Venemaa meedia.

Kirspuu heidab selle teatrile ja kirjandusele pühendatud, tagasi minevikku vaatava festivaliga valgust Nõukogude Liidu tähtedele. Näiteks on üks festivali üritustest pühendatud Margarita Terehhovale, kes kehva tervise tõttu kohale tulla ei saa, küll aga võib festivalil näha tema tütart Anna Terehhovat, kes kavatseb esitleda oma emale kui tähelepanuväärsele Vene näitlejannale pühendatud fotoalbumit.

René Kirspuu
René Kirspuu Foto: Jaanus Lensment
Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles