Evald Okase pärijad korraldasid meistri tööde suurmüügi

Tiina Kolk
, kultuuriajakirjanik
Copy
Näitusmüük Vernissage kunstigaleriis toimub Evald Okase Muuseumi hoone renoveerimise toetuseks.

 
Näitusmüük Vernissage kunstigaleriis toimub Evald Okase Muuseumi hoone renoveerimise toetuseks.  Foto: Laur Eik Komissarov

Tallinna vanalinnas asuvas galeriis Vernissage toimub Evald Okase (1915–2011) teoste näitusmüük, mille eesmärk on koguda raha Okase muuseumi renoveerimiseks. Tööde hinnad algavad 1000 euro piirimailt ja küünivad kuni 38 000 euroni.

Näitusel on eksponeeritud üle 60 taiese, lisaks suurmeistrile osalevad tema kunstnikest perekonnaliikmed: Mari Roosvalt, Uno Roosvalt, Kai Koppel ja Mara Ljutjuk. Kolm neist esitlevad oma maale, klaasikunstnik Kai Koppel skulpturaalseid vorme.

Näitusele eelnes pikk eelvalikuaeg. Evald Okase lapsed ja lapselapsed kaalusid kaua, milliseid teoseid näitusmüügile panna. «Tööde väljavalimine oli meil pikk protsess, sest nende 20 tegutsemisaasta jooksul näitusi tehes on meile juba kõik teosed armsaks saanud ja otsust langetada oli raske. Ja üldse seda otsust teha, et erandkorras nii suur hulk Evald Okase töid müüki panna, aitas meie ettevõtmise suur eesmärk – viia siiani peatänaval suvegaleriina toiminud muuseum uuele tasandile ja luua Haapsalu kesklinna aasta ringi tegutsev koht kunstile ja kultuurile,» kommenteerib Evald Okase arhitektist tütretütar Üla Koppel, kes ühtlasi juhib renoveerimistöid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles