Ain Anger teeb koos sõpradega ooperitest lühivorme

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
 Sandra Laagus ja Ain Anger. Mängime Sevilla habemeajajat.
 Sandra Laagus ja Ain Anger. Mängime Sevilla habemeajajat. Foto: Urmas Luik

Eile kõlas Pärnu kontserdimajas Rossini vaimukas ooper «Sevilla habemeajaja» eestikeelses lühiversioonis, mille tõi lavale rahvusvaheliselt kuulus bass Ain Anger koos sõpradega. Anti lausa kaks etendust.

Imeilusa Rosina rollis säras lühiooperis Häädemeestelt pärit noor metsosopran Sandra Laagus. Humoorikas lavateoses musitseerib Pärnu linnaorkester dirigent Henri Christofer Aaviku juhatusel. Lavastaja on pärnakas Kaili Viidas ja uuendatud libreto pani kokku Ott Kilusk. Lustaka idee autorid on kolm muusikust sõpra Ain Anger, Alar Haak ja Siim Selis.

Miks maailmakuulsa ooperi «Sevilla habemeajaja» lühiversioon? See pole teile esimene kord sellise formaadiga katsetada?

Anger: See idee tuli juba koroonaajal, kui oli väga palju vaba aega. Et mida siis teha? Kõik maailmalavad olid ju kinni. Ja esimene ooper, mida me lühendasime, oli Mozarti «Võluflööt». Kuna lühendatud kujul polnud see nagu ikka päris ooper, saigi see pealkirja «Mängime Võluflööti».

Nüüd on samamoodi. Kuna oleme kärpinud muusikat, et kõik mahuks poolteise tunni sisse, kas saaksime pretendeerida päris «Sevilla habemeajajale»? Nii päris teha ei saa ja siis leidsime enda jaoks lahenduse pealkirjaga «Me mängime Sevilla habemeajajat».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles