ARVUSTUS Meis igaühes on peidus Kalevipoeg

Andrei Liimets
, Filmikriitik
Copy
Nõudlikumale vaatajale võib «Varumehed» jääda lihtsakoeliseks, lugu stamplikuks. Lähtuvalt teemast on nii kunstiline teostus kui lavastus pigem argised. 
Nõudlikumale vaatajale võib «Varumehed» jääda lihtsakoeliseks, lugu stamplikuks. Lähtuvalt teemast on nii kunstiline teostus kui lavastus pigem argised. Foto: Mitro Härkönen

Millist keerulist elu elavad Eesti mehepojad teisel pool laht? Just selle teema on ette võtnud Eesti Draamateater ja Soome Rahvusteater, täpsemalt lavastaja Aino Kivi ja dramaturg Andra Teede.

Lavaloo «Varumehed» keskmes on Kalju (Taavi Teplenkov), kes satub vaatamata heale haridusele ja küllaldasele kogemusele ühtäkki töötute rahahädaliste ridadesse. Suutmata leida sobivat tööd kodumaal, viib laenusoov sõber Rivoni (Tiit Sukk) ning pöördeline vestlus edasi väikesesse Helsingi korterisse.

Pingetest pungil eluruumi tuleb jagada veel kahe mehe, samuti eesti päritolu Janeki (Heiki Pitkänen) ja segaste juurtega Igoriga (Antti Pääkkonen), kellega koos rutatakse väljakutsete korral sinna, kus tarvis teha mõnda rasket tööd, mille peale kohalike mugavus enam ei hakka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles