Müürileht kutsub tähistama Eesti DJ-kultuuri ajalugu ja olevikku

Kultuuritoimetus
Copy
White Gloss
White Gloss Foto: Alana Proosa

5. oktoobril näeb ilmavalgust värske Müürileht, mille seest leiab lähiajaloo mahukaima ülevaate kohalikust DJ-kultuurist ja selle ümber tiirlevast ööelust, mille tarbeks intervjueerisid Mariliis Mõttus ja Aleksander Tsapov kümneid kohalikke DJsid, promootoreid ja klubivedajaid. 7. oktoobril tähistatakse artikli ilmumist Paavli Kultuurivabrikus toimuva vestlusõhtu ja klubiööga, kus harutatakse edasi loos esile kerkinud teemasid, pannakse teadmised proovile viktoriinil ning lõpetatakse õhtu peoga, mis toob pulti seninägemata b2b kooslused.

Nüüdisajal on DJ kõikjal: pulmas ja peiedel, uue poe avamisel, kohvikuterrassil, ööklubis ja raadios, TikTokis ja YouTube’is, ettevõtte jõulupeol ja kaubanduskeskuse parklas oma kaasaskantava kontrolleriga. Seega oleks paslik küsida, kes see Eesti DJ siis kaasaegsete ja iseenda silmis on? Mida teha, et DJna Eestist välja pääseda? Kas klubikultuur on poliitiline? Kuidas kaasaegne tantsukultuur Eestis alguse sai? Milliseid kommentaare naisena DJ-puldis olles saadakse? Kust tuleb raha ja kuhu kaovad plaadid? Kas tänapäeval on siis kõik DJd?

Neile ja paljudele teistele küsimustele saab vastuseid otsida artiklist ning 7. oktoobril Paavli Kultuurivabrikust. DJ-kultuuri muutumise üle ajas räägivad Aleksander Tsapovi modereeritud vestluses kultuuriminister Heidy Purga, Kersten Kõrge ja Meelis Meri. Kogemusi, kuidas oma jalg välismaal ukse vahele saada ning end DJ-maailmas naisena kuuldavaks teha jagavad Merimell ja Lene Ma Rue, kellega vestleb Tanel Mütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles