Pink Floydi fännidele kohustuslik! Sedasi sündisidki nende kuulsad albumikaaned

Kultuuritoimetus
Copy
Kumu kultuuriteemaliste dokumentaalfilmide sarja raames linastuv film «Ring ja ruut. Hipgnosise lugu» räägib albumikaantest.
Kumu kultuuriteemaliste dokumentaalfilmide sarja raames linastuv film «Ring ja ruut. Hipgnosise lugu» räägib albumikaantest. Foto: Filmikaader

Mitte ainult muusikaliselt ei torka 50 aastat tagasi ilmunud Pink Floydi plaat «Dark Side of the Moon» silma – silmatorkav on ka selle välimus. Just plaadiümbristele on pühendatud ka Kumu kultuuriteemaliste dokumentaalfilmide sarja järjekordne film «Ring ja ruut. Hipgnosise lugu».

Nimekas fotograaf, muusikavideote ja -filmide režissöör Anton Corbijn läheneb teemale 1960ndate lõpus asutatud Inglise disainistuudio Hipgnosis kaudu – see Storm Thorgersoni ja Aubrey Powelli ettevõte oli üks 20. sajandi olulisemaid plaadikaante kujundajaid.

Ülemaailmse tuntuse tõi neile seesama Pink Floydi plaat, mis püsib siiani kõigi aegade parimate plaadiümbriste edetabelite tipus. Viimati, sel suvel, pani ühe sellise kokku tuntud muusikaväljaanne Billboard ja seal platseerus «Dark Side of the Moon» kuuendale kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles