Open House avab Tallinna suletud uksed

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Open House Tallinna raames avatakse külastajatele valitud kontorid Ülemiste Alma Tominga majas. 
Open House Tallinna raames avatakse külastajatele valitud kontorid Ülemiste Alma Tominga majas. Foto: Mihkel Maripuu

Viiendat aastat Tallinnas toimuv üritus Open House Tallinn pakub kahel päeval eksklusiivset võimalust tutvuda siinse arhitektuuri ja hoonete ajalooga. Seda eriti hoonetes, mida inimestel on muidu võimalik näha vaid linnapildis ja väljastpoolt.

Ühe nädalavahetuse jooksul on võimalik osa saada kuraatorituuridest, mis viivad ligi kolmekümnesse hoonesse, mille seas pole ainult avalikud hooned, vaid ka kontorihooned, eramud, koolimajad ning ehitusjärgus olevad objektid, millesse muidu ei pääse.

Teiste seas on sel aastal võimalik külastada näiteks 2024. aastal valmivat Arteri kvartalit, presidendi gaasivarjendit, Bremeni torni, Hundipea linnaosa ja Paljassaare sadamat, Draamateatrit, Ülemiste veepuhastusjaama, Pelgulinna uhiuut riigigümnaasiumit, Alma Tominga maja Ülemiste kvartalis ning paljusid teisi huvitavaid objekte. Objekte, mida külastada, on enam kui 30 ning enamik neist on tõeliselt omanäolised ja jõudnud Open House Tallinna programmi kindla põhjusega, et näidata külastajatele, kuivõrd erakordne võib olla Tallinna arhitektuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles