Juurikas. Sisukas raamat kaunilt elatud elust (5)

, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Alati nooruslik Brigitte Susanne Hunt.
Alati nooruslik Brigitte Susanne Hunt. Foto: Taavi Sepp

Raamatusõprade rõõmuks on viimaks ometi poelettidele jõudnud toekas autobiograafiline romaan meie armastatud kirjaneitsi Brigitte Susanne Hundi sulest.

Kaasahaaravas mina-jutustuses avab Brigitte lugejale nii südame sala­sopid kui ka põneva elusaatuse kujunemisloo, millest kumab osaks saanud vintsutusi, kirja pandud eestilikult muheda huumoriga. Võib rõõmuga tõdeda, et nooruslikust haldjapiigast on sirgunud küps, iginooruslik kirjanik, kes võtab lugejaga koos rännata unelmate–ilma ja olme-olu paratamatuse magusast kokteilist võrsnud elutõe manu.

Heameelega peab tõdema, et säherdust tammsaarelikku tõsiheietamist nagu maaparandus ja põllutööd ning loomakasvatuse aspektid 19. sajandi maamajanduse prismas te sellest raamatust õnneks ei leia, küll aga on kamaluga oskarlutsulikku vimka-lembet vallatust lapsepõlve koerustükkide üle ning marieunderlikku tõsi–tasast lüürilist lembe-ihalust, milles jääb hõbekellukesena helisema peamiselt sügav kodumaaarmastus ning tahe jääda kaineks isegi keerulistel aegadel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles