KULTUURIS KUUM Kuidas sai laevahukk seriaaliks? Näitleja Egon Nuteri ja produtsent Riina Sildosega «Estonia» tegemisest

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Taskuhäälingus «Kultuuris kuum» olid külas katastroofisarja «Estonia» üks peaosalisi Egon Nuter ning produtsent Riina Sildos
Taskuhäälingus «Kultuuris kuum» olid külas katastroofisarja «Estonia» üks peaosalisi Egon Nuter ning produtsent Riina Sildos Foto: Taavi Sepp

Postimehe kultuuritoimetuse taskuhäälingut «Kultuuris kuum» külastasid uue kaheksaosalise katastroofisarja «Estonia» produtsent Riina Sildos ning üks peaosalisi Egon Nuter, kes selgitavad, kuidas mitme riigi koostöös tehtud seriaal valmis. Sildose ja Nuteriga vestles kultuuritoimetuse ajakirjanik Ralf Sauter.

Riina Sildos selgitab, kuidas pandi sarja tegemiseks erinevate riikide vahel kokku professionaalne meeskond, mismoodi filmiti laevahukku kujutavad stseenid ja kuidas üritati reaalselt toimunud katastroofi võimalikult tasakaalustatult ekraanile tuua. Egon Nuter räägib, keda tema sarjas kehastab, milline oli tema kogemus nii kalli seriaali võtteplatsil ja mismoodi ta ise mäletab Estonia katastroofi, kui see päriselt juhtus.

Teleseriaali «Estonia» näol on tegemist seni suurima Telia Põhjamaa ja Baltikumi ettevõtete koostöös valminud projektiga. «Estonia» valiti Toronto rahvusvahelise filmifestivali (TIFF) «Primetime» programmi ja Eestis esilinastub see eksklusiivselt Telia Inspira telekanalis oktoobris.

«Estonia» võtted toimusid Soome (Fisher King), Eesti (Amrion), Rootsi (Kärnfilm) ja Belgia (Panache Productions) koostöös. Seriaal vaatleb õnnetuse asjaolusid läbi eri tegelaskujude. Lugu algab päästjatega merel ning liigub laeva meeskonnaliikmete ja reisijateni. Oma lugu on rääkida pääsenutel, pereliikmetel, poliitikutel ja ajakirjanikel. Seriaali lõpposas näeme uurimiskomisjoni lõppraportit ning vastukaja sellele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles