GALERII Erakordne edu: 40 000 eurot noorte muusikute toetuseks

Kultuuritoimetus
Copy

Möödunud nädalavahetusel pidulikult oma 2. sünnipäeva tähistanud Hansa Grupi Noore Muusiku Fond on kahe tegevusaasta jooksul toetanud eesti noori muusikuid enam kui neljakümne tuhande euro ulatuses.

Seda on kaks korda enam kui fondi peamine rahastaja, ettevõtja Neeme Tammis algselt eesmärgiks seadis. Lisaks on fond osaline koostööprojektis Eesti Heliloojate Liiduga, kuhu panustatakse 15 tuhat eurot kolme aasta jooksul.

Neeme Tammise sõnul on rahastuse maht tõusnud heade projektide nõudluse tõttu. „Meie fookus on olnud eesti noored anded, kel on juba esimene kodutöö tehtud, küll aga vajavad nad lisatõuget järgmiseks arenguetapiks. Selleks võib olla esimene plaat, konkursiks valmistumine või õpingud välismaal. Üks vajalik omadus on selle juures rahvusvaheline ambitsioon“, sõnas Tammis.

Fond tegutseb Kultuuripartnerluse SA juhatusel, see ei ole juriidiline isik. Tammise sõnul on algne rahastus pärit Hansa Grupi poolt, aga järjest enam panustavad ka partnerid ettevõtluses ja sõbrad.

«Olen väga tänulik nii meie noortele, et on kellesse uskuda ja kellega koos ka ise kasvada. Ja olen tänulik ka kõigile neile sõpradele, kes on Hansa Grupi algatusega liitunud. Läbi mitme sündmuse on neid panustajaid juba ligi sadakond,» sõnas Tammis.

Nädalavahetusel toimunud Hansa Grupi Noore Muusiku Fond 2. sünnipäeva raames annetati kokku lisaks üle kümne tuhande euro, mis läheb jagamisele 2024 aasta kevadel.

Kahes aasta jooksul on Hansa Grupi Noore Muusiku Fond rahastanud Hans Christian Aaviku ja Karolina Aaviku debüütplaadi «Aeternus» väljaandmist, toetanud Triin Metsheina õpinguid Berklee muusikakolledžis, toetanud Marcel Johannes Kitse ettevalmistust kuninganna Elisabethi nimelisel konkursil osalemiseks 2002 kevadel, toetanud Tähe-Lee Liivi õpinguid Londoni ja Berliini tippkoolides läbi terve esimese õppeaasta ja noorte klassikalise muusika festivali Kratt, mille raames pani välja ka kolm 2000 euro suurust stipiendiumit festivali raames esile kerkinud noortele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles