ILUS PÜHENDUS U2 avaldas laulusõnade muutmisega austust Iisraelis tapetud noortele

Kultuuritoimetus
Copy
U2 ninamees Bono.
U2 ninamees Bono. Foto: Valentyn Ogirenko

U2 muutis laulu «Pride» sõnu, et austada Iisraeli muusikafestivalil tapetud «ilusaid lapsi». Las Vegases antud kontserdi ajal sõnas ansambli laulja Bono, et Iisraelis ja Gazas juhtunu valguses tundub vägivallatust käsitlev laul mõnevõrra naeruväärne, vahendab Guardian. 

U2 on avaldanud austust sadadele «ilusatele lastele», kes tapeti Iisraelis Supernova muusikafestivalil, muutes pühapäeval Las Vegases toimunud kontserdil ühe oma suurima hiti laulusõnu.

Esinemise ajal Sphere'is, kus Iiri rokkbänd on hetkel 25 etendusega nn residentuuris, sõnastas ninamees Bono ümber U2 1984. aasta läbimurdelaulu «Pride (In the Name of Love)» sõnad, viidates Hamasi võitlejate tapetutele kui «Taaveti tähtedele».

Enne «Pride'i» alustamist ütles Bono: «Iisraelis ja Gazas juhtunu valguses tundub vägivallatuse laul mõnevõrra naeruväärne, kuid meie soov on alati olnud rahu ja vägivallatus.»

Ta jätkas avaldust: «Te teate, millele viitab meie viha ja kuhu on suunatud meie südamed. Nii et laulge koos meiega… ja nende kaunite lastega sellel muusikafestivalil.»

Vaata avaldust videost:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles