VIKTORIIN Kui hästi tunned filmi «Vigased pruudid»?

Aarne Seppel
, toimetaja
Copy
«Vigased pruudid». Mis Eesti komöödiia see on, kui viina ei võeta. Võtavad mölder (Tarvo Vridolin) ja Lipuvere peremees (Harry Kõrvits).
«Vigased pruudid». Mis Eesti komöödiia see on, kui viina ei võeta. Võtavad mölder (Tarvo Vridolin) ja Lipuvere peremees (Harry Kõrvits). Foto: Joosep Kivimäe

Oktoobri alguses esilinastus Eduard Vilde jutustusel põhinev kodumaine komöödiafilm «Vigased pruudid». Esimese nädalaga kogus film enam kui 16 000 kinokülastust. Pane enda teadmised proovile filmi ainetel tehtud viktoriiniga!

Loading...

Filmis «Vigased pruudid» mängivad mulkidest kosilasi Pääru Oja (Enn) ja Kaspar Velberg (Jaak). Noored armastajad on Maarja Johanna Mägi (Leena), Oskar Seeman (Joosep), Maria Teresa Kalmet (Miina) ja Simo Andre Kadastu (Juhan). Teistes osades Harry Kõrvits (Lipuvere peremees Mart), Tarvo Vridolin (mölder), Meelis Rämmeld (kasakas) ja Margo Mitt (kõrtsmik).

Filmi režissöör ja operaator on Ergo Kuld, kelle käe all on valminud ka kinohitid «Suvitajad» ja «Talve». Produtsendid on Kristian Taska Taska Filmist («Suvitajad», «Talve», «Klassikokkutulek», «Sangarid») ning Tanel Tatter ja Veiko Esken Apollo Film Productionsist («Talve», «Suvitajad», «Apteeker Melchior», «Vanamehe film»). Filmi tegevprodutsent on Arto Saar ning tootmisjuht Olev Sten Erik Jõgi. Stsenarist on Ott Kilusk, kunstnik Annika Lindemann, helirežissöör Lauri Laagus, grimmikunstnik Egle Beek, kostüümikunstnik Kadri Vahar, helilooja Margus Põldsepp. Filmi levitab Hea film. Filmi tootmist toetasid Kanal 2, Postimees, Saku Läte ja DHL.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles