Kuulsaimat elavat Ungari filmirežissööri pärjatakse elutööpreemiaga

Kultuuritoimetus
Copy
1955. aastal sündinud Béla Tarri filmid nõuavad kannatlikkust, ent neelavad täielikult iga vaataja, kes selle kannatlikkuse leiavad
1955. aastal sündinud Béla Tarri filmid nõuavad kannatlikkust, ent neelavad täielikult iga vaataja, kes selle kannatlikkuse leiavad Foto: Capital Pictures

Pikkade ja aeglases tempos kulgevate, ent lummavalt ürgsete ja poliitiliste filmidega tuntuks saanud Ungari filmirežissööri Béla Tarri pärjatakse elutööpreemiaga Euroopa filmiauhindade jagamisel, mis toimub 9. detsembril.

«Selle auhinnaga soovib Euroopa Filmiakadeemia avaldada austust erakordsele režissöörile ja inimesele, kellel on tugev poliitiline hääl ja keda austatavad mitte ainult kolleegid, vaid ka inimesed üle kogu maailma,» ütles Euroopa Filmiakadeemia pressiteates.

Sama auhinnaga on varemasemalt pärjatud näiteks Manoel de Oliveirat, Michel Piccolit, Michael Caine'i, Andrzej Wajdat and Costa-Gavrast. Tarri mängufilmidebüüt oli 1979. aasta «Perepesa», tema kuulsamateks filmideks on aga ligi kaheksa tundi kestev «Saatanatango» (1994) ning «Torino hobune» (2011).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles