NÄDALA PERSOON Liis Aedmaa: ma kasvasin üles Ugalas teatrit vaadates (1)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Pisikesest peale teatri sees olnud Liis Aedmaa ootsustas pärast gümnaasiumi lõpetamist mitte minna lavakooli, sest pelgas. «Mulle tundus, et teatriinimesed on laia silmaringiga, targad ja neil on kõigil midagi öelda. Mul ei olnud,» ütleb ta. Nüüd õpib ta lavastamist ja on Ugala teatri loominguline juht.
Pisikesest peale teatri sees olnud Liis Aedmaa ootsustas pärast gümnaasiumi lõpetamist mitte minna lavakooli, sest pelgas. «Mulle tundus, et teatriinimesed on laia silmaringiga, targad ja neil on kõigil midagi öelda. Mul ei olnud,» ütleb ta. Nüüd õpib ta lavastamist ja on Ugala teatri loominguline juht. Foto: Elmo Riig/Sakala

Lavastaja ja dramaturg Liis Aedmaa oli nelja-aastane, kui isa Jaak Allik hakkas teda tööle kaasa võtma. Liis vaatas lapsena koos vennaga ära kõik Ugala lavastused ja hakkas teatrit nii kõvasti armastama, et nüüd on ta ise Viljandis peanäitejuht, kui täpne olla, siis teatri loominguline juht.

Ugalast ei saa praegu mööda vaadata, sest nende lavastused on mitmes mõttes tähenduslikud. Liis Aedmaa ise on kirjutanud-lavastanud koos Laura Kallega vapustava näidendi «Kui sa tuled, too mul lilli». Tuleval kevadel ootab Ugalat aga hoopis pöörasem näitemäng, kui ta lavastab verivärske, Briti komöödiaauhinnaga pärjatud Jane Austeni töötluse, kus uhkuse ja eelarvamuse loo jutustavad teenijannad oma vaatevinklist.

Läinud laupäeval kohtusime Viljandis, jõin lahkesti pakutud kohvi. Hirmsal tormipäeval oli Ugalas kokku kolm etendust.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles