Corelli Music alustab juubelihooaega Vivaldi «Aastaaegadega»

Kultuuritoimetus
Copy
Anthony Marini
Anthony Marini Foto: Martin Chiang

Corelli Music alustab oma juubelihooaega kontsertidega 21. oktoobril Tartu Ülikooli aulas ja 22. oktoobril Teaduste Akadeemia saalis Toompea muusikasalongis. Tallinna kontsert on juba välja müüdud, Tartu kontserdile on veel võimalik kuulama tulla.

Kavas on Antonio Vivaldi kuulus «Aastaajad», mida esitab eelmisel aastal 30. tegevusjuubelit tähistanud barokkansambel Corelli Consort koosseisus Meelis Orgse, Madleen Kristen Alasi (barokkviiul), Kristiina Talen (barokkvioola), Villu Vihermäe (barokktšello) ja Imbi Tarum (klavessiin). Teost mängitakse ajastulähedases stiilis, nagu helilooja eluajal seda muusikat kuulda võis. Erakordselt virtuoosset soolopartiid esitab külalisena Itaalia päritolu tippviiuldaja Anthony Marini, kes praegu elab ja töötab Helsingis. Vivaldi teose vahepeal kuuleb autori vahetekste, mis on eestindanud Leelo Tungal.

Vivaldi «Aastaaegades» sümboliseerib iga aastaaega üks 3-osaline viiulikontsert, mis on eriliselt täpselt muusikasse kirjutatud vastavalt aastaajale looduses ja inimestega toimuvale. Nii on kuulda lindude ärkamisi kaunil kevadel, uinuvat karjust ja kauguses haukuvaid koeri suveleitsakus ning hirmuäratavaid äikesepuhanguid, sügiseselt rõõmsat saagikoristust koos veinide valmimisega ja jahti koertega, talvekülmas kriipivaid jääl tasakaalus püsimisi jäiste tuuleiilidega ja mõnusat soojust praksuva kamina ees ning palju muid toredaid loodus- ja olustikupilte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles