Hoiame pöialt: Eesti loovkooslus põrutab Singapuri Euroopat esindama

Kultuuritoimetus
Copy
«Kuldne tempel»  etendub 22. oktoobril School of the Arts Singapore (SOTA) saalis
«Kuldne tempel» etendub 22. oktoobril School of the Arts Singapore (SOTA) saalis Foto: Pressifoto

Eestit ja Euroopat esindab Singapuris toimuval ASEMi kultuurifestivalil ballett «Kuldne tempel», mis etendub 22. oktoobril School of the Arts Singapore (SOTA) saalis. Festivali korraldab alates 2018. aastast Aasia-Euroopa kohtumise (ASEM) allasutus Asia-Europe Foundation (ASEF), et tähistada Aasia ja Euroopa kunstilist mitmekesisust ning edendada dialoogi ja kultuurivahetust kahe piirkonna kunstnike vahel.

Aasia-Euroopa kohtumine ehk ASEM on ainulaadne platvorm, mis on loodud 1996. aastal Euroopa ja Aasia vahelise dialoogi pidamiseks ja koostöö edendamiseks. ASEM on oma 53 liikmega (30 Euroopa ja 21 Aasia riiki ning EL ja ASEANi sekretariaat) ÜRO Peaassamblee järel suurim rahvusvaheliste juhtide kohtumine. ASEMi Euroopa rühmas on 27 Euroopa Liidu liikmesriiki.

Aasia-Euroopa kultuurifestival toetab ASEM-i partnerriikide vahelise dialoogi tugevdamist, edendades ja toetades Aasia ja Euroopa kultuurilist sidet. Festivalil osalevad peamiselt Aasia ja Euroopa kultuuri professionaalid ja diplomaadid, programm on aga kättesaadav kõigile. Festivali peamine eesmärk luua püsivaid võrgustikke, mis tugevdavad kahe piirkonna suhteid, ning läbi kultuuriprojektide esitlemise tuua tähelepanu koostöö ning kultuurilise mitmekesisuse olulisusele ning luua uusi kultuurisuhteid ning tuleviku koostöid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles